Makaleler
1
Hocalarım günaydın, aklıma bir şey takıldı sormak istiyorum. Diyelim ki üniversite sınav senem geldiğinde işte ortalama puan alıp herhangi bir bölüme gittim, daha sonra gelecek yıl ki sınava tekrar girip iyisinden bölüm kazandım. Mevcut bölümümden kazandığım yeni bölüme geçiş yapabilir miyim böyle bir hakkım var mı?

Bunun olumsuz bir tarafı olur mu?

Olumsuz tarafı olur. OBP kesilir. OBP'den alacağınız puan yarı yarıya düşer. Öğrenci işlerine bırakmak istediğinize dair yazıyı verirsiniz sonra tercihleri yaparsınız. Yanı sıra yeni gideceğiniz üniversitede harç ücreti çıkar.

Olumsuz tarafı olur. OBP kesilir. OBP'den alacağınız puan yarı yarıya düşer. Öğrenci işlerine bırakmak istediğinize dair yazıyı verirsiniz sonra tercihleri yaparsınız. Yanı sıra yeni gideceğiniz üniversitede harç ücreti çıkar.
Harç ücreti üniversiteye ilk başladığımızda da çıkıyor mu, internette baktım ama doğru bilgi bulamadım pahalı bir şey mi hocam?

OBP çok oynatıyor sıralamayı benden söylemesi. Kendine ne kadar güveniyorsun? OBP'nin yarattığı geriye atmayı ve üstüne daha üst bir bölüme geçecek puanı kasabilirim diyorsan buyur ama benim yemedi.

Harç ücreti üniversiteye ilk başladığımızda da çıkıyor mu, internette baktım ama doğru bilgi bulamadım pahalı bir şey mi hocam?

Pahalı değil dönem başına 1200 TL'ydi sanırım. Bölümden bölüme, üniversiteden üniversiteye değişiyor. Üniversiteye ilk defa giriyorsan, bölüm kaç yıllık ise o yılı bitirene dek harç ücreti ödemezsin. Örneğin 4 yıllık bir bölümde 1 dönem uzatırsan sadece 1 dönem ücreti ödersin.

Kendimden örnek vereyim 2020 yılında bir yeri tutturmuştum. Beğenmediğim için tekrar sınava girmiştim, 135-138bin civarı gelecekken 187bin gelmişti kırık OBP yüzünden. Evet gidebiliyorsun ama daha çok net yapman lazım.

Tavsiyem öyle bir senaryoda yarım dönem veya 1 sene okuyup merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapın, puanınız istediğiniz bölüme yetiyorsa kazanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör: