Unremunermails.ru uzantısı nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8898
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 109
  • Etiketler Etiketler
    nedir

8898

Üstün
Açılış Hamlesi
Merhaba, Epic Games hesabıma giriş yapmak istediğimde .ru ile biten bir mail ile değiştiğini gördüm ve Google bunu spam klasörüne atmış ve bende fark etmedim tabii ki. Çift doğrulama vs hepsi açıktı ama neden böyle olmuş olabilir? Sistemimi her gün rootkit ayarlı olarak Malwarebytes ve Hitman Pro ile tarıyorum ve hiçbir şey çıkmıyor dün gece 21'de gerçekleşmiş bu olay kendisi 6 defa deneyip çalmayı başarmış geri aldım bugün. Sizce ne yapmalıyım dediğim gibi virüs veya keylogger olmadığı kesin çünkü ne Malwarebytes ne de HitmanPro bulabiliyor. Başka önerdiğiniz güvenlik uygulaması varsa onunla da taratmak istiyorum.

1. Hesap Güvenliği Kontrolü:
- Epic Games hesabınıza erişim sağlayın.
- Hesap ayarlarından güvenlik bölümüne gidin.
- Başka bir e-posta adresi veya cep telefon numarası ekleyin.
- Şifreyi acilen değiştirin ve güçlü bir şifre kullanın (karakter, rakam ve sembol içeren).

2. E-posta Hesabını Kontrol Etme:
- E-posta sağlayıcınızın güvenlik ayarlarına gidin.
- Tüm güvenlik bilgilerinizi (şifre, yedek e-posta, telefon numarası) güncelleyin.
- E-posta geçmişinizi kontrol edin, şüpheli aktiviteleri rapor edin.

3. İki Aşamalı Doğrulama:
- Eğer henüz yapmadıysanız, hem Epic Games hem de e-posta hesabınız için iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirin.

4. Farklı Güvenlik Araçları Kullanın:
- Malwarebytes ve Hitman Pro dışında bir güvenlik yazılımı olarak "ESET Online Scanner" veya "Kaspersky Virus Removal Tool" kullanarak tarama yapın.
- Antivirüs yazılımınızı güncelleyin ve tam sistem taraması başlatın.

5. Tarayıcı ve Eklentileri Kontrol Etme:
- Tarayıcı geçmişinizi temizleyin ve tanımadığınız eklentileri kaldırın.
- Tarayıcı ayarlarını sıfırlayın.

6. İzleme. Tekrar Kontrol:
- Ağ trafiğinizi izlemek için "Wireshark" gibi bir ağ izleme aracı kullanın.
- Bilgisayarınıza başka bir güvenlik duvarı ekleyin (örneğin, "Comodo Firewall") ve sisteminizi izleyin.

7. Yedekleme:
- Bilgilerinizi düzenli olarak yedekleyin; önemli dosyalarınızı bulut hizmetine veya harici bir diske kaydedin.

8. Hesap Bilgilerinizi Paylaşmayın:
- Herhangi bir kişi ya da platformla şifre veya güvenlik bilgilerinizi paylaşmayın.

9. Sıfırlama:
- Eğer tüm bu adımlardan sonra hala şüpheleriniz varsa, işletim sisteminizi temiz bir kurulum ile sıfırlamayı değerlendirin.

Güvenliğiniz için proaktif olmak çok önemli, adımları dikkatlice takip edin ve gerekirse bir uzmandan yardım alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…