Unutulan BitLocker şifresi nasıl aşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan windows_xp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 80

windows_xp

Üyecik
Merhabalar,

Bilgisayarımın şifresini unuttum ve diskim Windows BitLocker tarafından şifrelendiği için diske dışarıdan müdahale edemiyorum. Dışarıdan müdahale edemediğim için kullanıcı şifresini admin kullanıcısını da aktif edemiyorum. Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı? İçindeki veriler önemli.

Yerel hesap mı kullanıyorsun, yoksa bilgisayarın Microsoft hesabına mı bağlı?

Son düzenleyen: Moderatör:
yakarsa dünyayı gariplar yakar oturum açma ekranında cmd ekranını açabilirsem yerel kullanıcı oluşturabilirim çözüm arıyorum

Yakarsa dünyayı gariplar yakar oturum açma ekranında CMD ekranını açabilirsem yerel kullanıcı oluşturabilirim çözüm arıyorum.

Eğer CMD'yi açmaya çalışıyorsanız durum farklı. Oturum açma ekranında Shift tuşuna basılı tut, yeniden başlata tıkla, mavi kurtarma ekranı gelene kadar Shift tuşundan elini çekme. Kurtarma ekranı gelince, sorun gider, gelişmiş seçenekler, komu istemi seçeneğini seç. CMD açılacak.

BitLocker olduğu için C diske erişemiyorum hocam. Erişebilsem her şeyi çözeceğim. Oturum açma ekranında diske erişebiliyorum, onda da oturum açma şifresini bilmediğim için giriş yapamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
CVE-2026-45585 kodlu haziran 2026 tarihli bir BitLocker açığı mevcut. Eğer cihaz gerekli güvenlik güncellemesine sahip değilse bu açık ile verilere erişilebilirsiniz belki. Araştırın isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…