USB belleği OTG ile kullanmak doğru mu?

Merhaba,

Telefondaki verileri telefondan bilgisayara ve bilgisayardan USB belleğe atmak artık saçma hale geldi. OGT zımbırtısı ile 2 tane 64 GB USB bellek var. Şimdilik fazla verim yok. Aynalama yöntemi yapacağım. Yani bir veri ikisinde de olacak.

USB Type-C şeklinde alacağım OGT zımbırtısını. Sonra verileri atacağım ve orada kalacak. Sizce nasıl bir şey?

Bir de aynalama yöntemi yaptığımda 2 USB bellekte dolduğu zaman saklayacağım. Bozulma olasılığı var mı durduk yere? Dolabımda kutunun içinde duruyor. Herhangi bir şey olur mu? Bozulmasından korkuyorum. 2 TB Google One var ama süresi az kaldı, tekrardan abone olmak istemiyorum. Bu yüzden USB bellek seçtim. Yorumu size bırakıyorum.

İyi Sosyaller.

- USB Belleği OTG ile Kullanma:
- USB OTG (On-The-Go) adaptörünü kullanarak telefonunuza USB belleği bağlamak doğru bir yöntemdir. Bu, verilerinizi doğrudan telefonunuza aktarabilmenizi sağlar.
- USB belleğinizin OTG desteği olduğundan emin olun. Çoğu modern USB belleği bu desteği sunar.
- Dosyaları kolayca yönetebilmek için uygun bir dosya yöneticisi uygulaması kullanabilirsiniz.

- Veri Aynalama Yöntemi:
- Aynalama yöntemi, verilerinizi iki USB belleğe de eşit şekilde dağıtmaya imkan tanır. Bu, bir bellek bozulursa diğerinin devreye girmesi açısından faydalıdır.
- Verilerinizi kaydetmeden önce her iki bellek üzerinde de güncelleme yapmayı unutmayın.

- Bozulma Olasılığı:
- USB belleğinizi doğru koşullarda sakladığınız sürece bozulma olasılığı düşer. İşte dikkat etmeniz gereken bazı noktalar:
- Belleklerinizi doğrudan güneş ışığından ve ısıdan uzak, serin ve kuru bir yerde saklayın.
- Fiziksel olarak darbe almaktan kaçının. Kutu içinde saklamak bu konuda koruyucu bir etki yaratır.
- USB belleği çok sık takıp çıkarmaktan kaçının. Uzun ömürlü olmaları için dikkatli kullanım önemlidir.

- Alternatif Yedekleme:
- USB bellekler iyi bir yedekleme çözümü olsa da, verilerinizi düzenli aralıklarla farklı bir ortamda da (bulut veya harici disk) yedeklemek her zaman iyi bir fikirdir.

Özetle, USB OTG adaptörünü kullanmak oldukça mantıklı ve verimli bir yöntemdir. Verilerinizi iki USB bellekte saklamak bozulma riskine karşı bir çözüm sunar. Ancak, verilerinizi yedeklemek için alternatif yöntemleri de düşünmenizde fayda var. İyi Sosyaller!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…