Merhaba. Birisinin laptoptan kendi USB'me virüs bulaştı. Oradan da kendi bilgisayarıma bulaştı. USB kısayol olarak gözüküyor bilirsiniz. Ben Kaspersky ve Malwarebytes ile tarattım 3-5 tane bir şey bulup sildiler. (USB'yi ayrıca tarattım.) Onun üstünden yaklaşık 3-5 tane tam tarama da yaptım herhangi bir şey bulamadı. Virüs temizlenmiş midir? Ekstra yapmam gereken bir şey var mı?
Kaspersky Rescue Disk falan kullanmama gerek var mı? Başka antivirüsler ile de taratabilirim. Sorun olup olmadığını nasıl anlayacağım? Bilgisayarda yavaşlama, hesaplarımda giriş-çıkış, şifre değişme gibi durumlar söz konusu değil.
Kaspersky Rescue Disk falan kullanmama gerek var mı? Başka antivirüsler ile de taratabilirim. Sorun olup olmadığını nasıl anlayacağım? Bilgisayarda yavaşlama, hesaplarımda giriş-çıkış, şifre değişme gibi durumlar söz konusu değil.
Kaspersky veya Malwarebytes temizleme işleminden sonra bir şey bulmuyorsa silinmiştir hocam. USB kısayol virüsleri popüler virüslerdir en basit antivirüs bile yakalayabilir.
Kaspersky veya Malwarebytes temizleme işleminden sonra bir şey bulmuyorsa silinmiştir hocam. USB kısayol virüsleri popüler virüslerdir en basit antivirüs bile yakalayabilir.
Eğer hem koruma hem virüs temizleme istiyorsan satın alacaksınız eğer satın almazsanız sadece tarama ile tehdit temizler gelen tehditlerden korumaz seni free versiyon.
Malwarebytes free versiyon ise korumaz hocam free versiyon da gerçek zamanlı koruma yok çünkü sadece virüs siler.
Eğer hem koruma hem virüs temizleme istiyorsan satın alacaksınız eğer satın almazsanız sadece tarama ile tehdit temizler gelen tehditlerden korumaz seni free versiyon.
Zaten o laptopta 14 günlük deneme vardı. Windows sürümü vs. değiştim zaten. Diski biçimlendirdim, formatladım virüs gitti zaten. Kaspersky'ın Premium'u kullanıyorum.