USB'den boot edilebilir Windows 2000 nasıl yapılır?

Maalesef Windows To Go kafasında bir Windows 2000 kurulumu mümkün değil. Enderman (Endermanch) adlı Rus YouTuber Windows XP'yi bile tonla zorluk ve sorunla USB'den boot edebilmiş:

Windows XP'de bile birçok INF dosyasında değişiklik yapmak ve kurulumu tamamlayabilmek için bile HDD'yi birden fazla defa sök-tak yapmak gerekiyor. Sistem hiç HDD'siz boot da etmiyor, USB'den boot edilmesine rağmen. INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE hatası veriyor. Düzeltmek de tam bir işkence. HDD'yi takınca da XP kurulumu işletim sistemini USB yerine HDD'ye kuruyor, şaka gibi. Tam kurulum başlarken tekrar HDD'yi çıkarmanız gerekiyor.

O yüzden hiç tavsiye etmiyorum. En düşük Windows 10 1703 destekleniyor standart USB belleklerde. 1607 ve öncesi Removable olarak ayarlanmış cihazlardan boot ederken donuyor, buna Windows 8.1, 8 ve 7 de dahil.

Ancak çok hızlı, SSD tabanlı bir USB'niz yoksa Windows tavsiye etmiyorum. Onun yerine USB'ye hafif bir Linux dağıtımı kurup istediğiniz bilgisayarda kullanabilirsiniz.

İfadeler: 29

Linux dağıtımı olarak slax öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…