USB belleğe Linux (Ubuntu) kurup yanımda işletim sistemi olarak taşımak istiyorum da bunun için Rufus'ta hangi ayarları yapmam lazım? Veya Rufus yerine Ventoy mu kullanmak gerekiyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu konuda hiç bilgim yok.
Detaylar
Kim cevapladı?Reend
Başarılı
Install Ubuntu Linux on an External USB Drive
This tutorial shows the steps for actually installing Ubuntu Linux on an external US drive with the bootloader installed on the USB. It is NOT live USB set up. This USB will work as portable operating system and can be used on any computer system.
itsfoss.com
Evet, öyleymiş. Hallettim.Hicbir ek ayar yapmaniza gerek yok, Ubuntu imajini flashlayin yeter. Live olarak calisabiliyor, Windows gibi degil yani.
Asıl sıkıntı başka tabi de o başka bir konuya kalsın, halledemezsem konusunu açacağım.
IV.MURAT
Yetkin
Rufus'da değişikliğe gerek yok, sadece işletim sistemini kurarken boot device olarak USB diski seçmeniz yeterli.USB belleğe Linux (Ubuntu) kurup yanımda işletim sistemi olarak taşımak istiyorum da bunun için Rufus'ta hangi ayarları yapmam lazım? Veya Rufus yerine Ventoy mu kullanmak gerekiyor. Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu konuda hiç bilgim yok.