USB'siz format atmak sorun yaratır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Albies
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 75
  • Etiketler Etiketler
    format sorun

Albies

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma virüs bulaştığı için format atacaktım. Önüme Recep Baltaş'ın USB ve program olmadan format atma videosu çıktı. Aşağıda da bırakacağım linkteki gibi format atarsam virüsten kurtulur muyum yoksa eski usul UEFI ile mi format atmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

USB ile format daha sağlıklı olur diye biliyorum.

Kurtarmaz dostum. Virüs varken USB'siz sıfırlamak güvenli değil, temiz bir PC'de hazırladığın UEFI USB ile sıfırdan format at en iyisi.

Virüs format attırma noktasına geldiyse %99 ihtimal kişisel dosyalara ve sistem dosyalarına da sıçramıştır. USB ile format atmaya çalış.

Atılır. Hiçbir şey olmaz. USB ile nasıl atıyorsan USB olmadan da öyle atıyorsun. İki türlü de diskin sıfırlanıyor.

Atılır. Hiçbir şey olmaz. USB ile nasıl atıyorsan USB olmadan da öyle atıyorsun. İki türlü de diskin sıfırlanıyor.

Virüs rootkit seviyesindeyse veya o kurtarma imajına sızdıysa sıfırlama sonrası aynen geri gelir.

Yanlışın var, disk sıfırlanmıyor. Kişisel dosyaları koru dersen bilgisayarın içinden sistem dosyaları+kişisel dosyaları alıyor. Koru demesen de yine sistem dosyalarını bilgisayarın içinden alarak sıfırlıyor ve arkadaşa musallat olan virüsün format attıracak derecede olduğunu düşünürsek büyük ihtimal virüs sistem dosyalarına ve kişisel dosyalara da sıçramıştır yani atılmaz.

Hocam en iyisi USB Rufus ile atmak. Ama o attığınız videoyu izleyip yapabilirsiniz. Belki biraz fazla uğraştırabilir.

Yok hocam. Disk sıfırlanmıyor. USB olmadan yapınca disk sıfırlanmıyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…