Çözüldü USB'ye BIOS atmanın amacı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gezegen5

Becerikli
Ben BIOS güncellemeyi yeni yeni öğrendim kolaymış. Mesela kardeşimin laptopunda bilgisayarın üreticisi sitesine model girsek de direkt yeni güncel BIOS'u gösteriyor zaten. Ayrıca bilgisayarı kapatıp "F2" ile güç düğmesine basınca da BIOS açılıyor.

Ama ben USB'ye BIOS atma nedenini anlayamadım bunu soracaktım. Google'da arattığımda karşıma hep USB'ye nasıl BIOS atılır soruları çıkıyor ama ben bu sormuyorum. Dediğim gibi şeyler ile BIOS güncellemek yerine USB'ye BIOS atma amacı nedir bunu öğrenmek istedim?

Çözüm
Sebebi BIOS güncellemede bir standart olmaması. Kimi üretici doğrudan C:\ sürücüsünü okuyabilirken kimi üretici sadece USB bellekten güncelleme destekliyor. Bu yüzden de güncel dosyayı USB belleğe atıyoruz.
Sebebi BIOS güncellemede bir standart olmaması. Kimi üretici doğrudan C:\ sürücüsünü okuyabilirken kimi üretici sadece USB bellekten güncelleme destekliyor. Bu yüzden de güncel dosyayı USB belleğe atıyoruz.

Çözüm
Kimi cihazlarda direk BIOS üstünden güncelleme yapılabiliyor, kimi cihazlarda işletim sistemi üstünden yapılıyor, kimi cihazlarda FreeDOS (veya MSDOS) üstünden yapılabiliyor, kimi cihazlar kombinasyon ile USB'den direk BIOS güncellemesi başlatabiliyor.

Her cihaz, her yöntemi desteklemez.

Bu arada BIOS güncellemeleri esnasında kullanılacak olan belleğin MBR tablolama biçiminde ve FAT32 dosya sisteminde olmasını öneriyorum. En iyi uyumluluk böyle sağlanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…