Son birkaç yıldır teknoloji bağımlısıyım. Bu sene öğlenci olmamla birlikte eve geç geliyorum ve yorgunluktan tek yaptığım reels kaydırmak. Ödevim olduğunda yapasım gelmiyor, kalkıp PC bile oynayasım yok, sadece telefonda reels. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Bazen uyguladığım yöntem; bir anda telefonu bırakmak. Anlık bir kararla, birdenbire telefonu kilitleyip kenara koymak. Çok düşünmeden, taktik, strateji vs yapmadan. Telefonu bir anda bırakınca hızlıca geri geliyor odağın dünyaya.
Son birkaç yıldır teknoloji bağımlısıyım. Bu sene öğlenci olmamla birlikte eve geç geliyorum ve yorgunluktan tek yaptığım Reels kaydırmak. Ödevim olduğunda yapasım gelmiyor, kalkıp PC bile oynayasım yok, sadece telefonda Reels. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Ne diyeceğimi bilemedim. 9400 engelli var Instagram'da. Önerim kısıtlama programları kullanabilirsin. Başka şeylere odaklanabilirsin. İşte çalışmıyorsan çalış. Belki de Türkiye ile alakalıdır. Birçok insan bazı şeylere bağımlı. Ekonomi iyi değil. Eğlenmek için telefon kullanıyoruz. Sosyal medyalara bakıyoruz.
Ne diyeceğimi bilemedim. 9400 engelli var Instagram'da. Önerim kısıtlama programları kullanabilirsin. Başka şeylere odaklanabilirsin. İşte çalışmıyorsan çalış. Belki de Türkiye ile alakalıdır. Birçok insan bazı şeylere bağımlı. Ekonomi iyi değil. Eğlenmek için telefon kullanıyoruz. Sosyal medyalara bakıyoruz.
Telefonun kısıtlama ile alakalı bir şeyler vardı kurcaladım biraz mesela günde 2 saat yaptım. 2 saat dolunca istersem arttırabiliryorum yani bir anlamı yok.
Telefonun kısıtlama ile alakalı bir şeyler vardı kurcaladım biraz mesela günde 2 saat yaptım. 2 saat dolunca istersem arttırabiliryorum yani bir anlamı yok.
Enerjin olmadığı sürece zaten bir şeyler yapasının gelmemesi normal, diyet ve egzersiz ile enerjini arttırabilirsin godelianın bir videosunda bahsettiği gibi bir alışkanlığı başka bir alışkanlığa değiştirerek de eski alışkanlığını bırakabilirsin Reels bıraktıgında yerine koyabileceğin bir şey olması gerekiyor.