Uydu interneti önerisi

harunbykl

Çalışkan
Merhaba ben köyde yaşıyorum. İnternet altyapısı ADSL. TurkNet kullanıyorum 35/12 olması gerek ama 20/3 ancak alabiliyorum ama bir anda internet gidiyor ve geri gelmiyor. Ekipleri arıyorum düzeltiyorlar, aradan 1 hafta geçiyor tekrar aynı sorun oluyor. Ben de UyduNet diye bir şey duydum, çok bilgim yok. Nasıl, hangi firma veriyor, fiyat ve paketleri nasıl? Kullanan varsa bana yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda üzülürsünüz çok yüksek ping degerleri var. Airfiber bölgesel oluyor bolgenizdeki sağlayıcılara bakabilirsiniz komsulariniza danışabilirsiniz. Aynı zamanda da fiyatlar biraz tuzludur.

Önceki evimde altyapı kaynaklı kullanıyordum ve aşırı kopma sorunu yaşıyordum ayrıca fiyatını genel olarak kabloluya göre hak etmiyor. En basitinden 50'lik paketi kullandığım dönem 35 sınırını aşamıyordum ve 20 30 arası takılıyordum üstelik bu 50'ye yükseltilmiş paketti.

Köy gibi yerlerde hangi operatör iyi sonuç veriyorsa çift hatlı sinyali iyi alan bir telefonla paylaşım yapıp kullanmak mantıklı gibime geliyor.(Tek hatla internet çok hızlı bitme ihtimali adına) ADSL interneti uzun bir dönem kullandım. 1 kişiden sonra bağlanan herhangi biri internetin içinden geçiriyor. 5G muhabbeti ileride biraz işinize yarayabilir ya da o dönem eğer yerel fiyatlandırmayla gelirse Starlink denenebilir gibi.

Türk Telekom ile iletişime geçtiğimde en son (2025'in ortaları durmadan internetim kesiliyordu) 1.5k dediler fiyatına.

ADSL'de kimse size 35 Mbps Download 12 Mbps Upload paketi vermez. ADSL, ADSL2+ olarak teknik doğası gereği en fazla 24 Mbps Download ile sınırlıdır. VDSL2 kullanıyorsunuzdur siz. 20 Mbps Download 3 Mbps Upload ancak alıp sonra çok gidip geliyorsa sorumlusu ya iç tesisat ya da ankastreden gelen kablodur (Altyapınız sorunlu değilse).

UyduNet'e gelince eğer bölgesel bir firmaysa AirFiber verecekler, eğer Türksat'ın Kablonet'inin hizmeti olanıysa orası o bir DOCSIS'tir. DOCSIS için apayrı cihaz gerekir çünkü DSL/Fiber kablo kullanmaz, koaksiyel kabloları kullanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…