Taltan

Çalışkan
Merhaba. Modem ile odam arasındaki mesafe çok fazla ve oyunlarda yüksek ping alıyorum. Kablolu bağlantı ile modemin yanında 900 Mbps alabilirken odamdan sadece 60 Mbps alabiliyorum. Ethernet'i doğrudan odama taşımak için çok fazla duvar kırmak gerekiyor. Konuyu biraz araştırdım ve anten kablosu üzerinden taşıyabileceğimi fark ettim. Odamda anten kablosu var ve kullanılmıyor. Bunu nasıl Ethernet'e dönüştüreceğim bilgisi olan var mı? Daha önce yapan varsa yorumlarını bekliyorum. Bir de güçlendirici işimi çözer mi, önerdiğiniz bir model var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anten kablosunu çıkarıp yerine ethernet kablosu koyma şansınız yok mu? Muhtemelen dediğiniz yapılsa bile yine hızı düşük olur.

Anten kablosu ile doğrudan aktaramazsınız en az 4 pinli bir kablo gerekli, anten kablosu tesisatı sigorta kutusunda birleşyirosa kablonun ucuna CAT 6 kablo alıp sağlamca bantlayıp diğer taraftan çekerseniz CAT 6 döşemiş olursunuz fakat bu biraz zahmetli bir iş bunun yerine evin priz altyapısını kullanan PowerLine sistemlere başvurabilirsiniz.

Örnek olarak;

Anten kablosunu çıkarıp yerine ethernet kablosu koyma şansınız yok mu? Muhtemelen dediğiniz yapılsa bile yine hızı düşük olur.
Bunun için çok uzak mesafe. Ethernet kablosu bile daha kolay olur.

Anten kablosu ile doğrudan aktaramazsınız en az 4 pinli bir kablo gerekli, anten kablosu tesisatı sigorta kutusunda birleşyirosa kablonun ucuna CAT 6 kablo alıp sağlamca bantlayıp diğer taraftan çekerseniz CAT 6 döşemiş olursunuz fakat bu biraz zahmetli bir iş bunun yerine evin priz altyapısını kullanan PowerLine sistemlere başvurabilirsiniz.

Örnek olarak;
ChatGPT MoCA adaptöründen bahsetti ve 1-2 videoda gördüm. Aradaki mesafe etherneti aynı yerden geçirmek için uygun değil. Ayrıca bu PowerLine adaptörünü de görmüştüm ama hızı azaltıyor sanırım. Odam ile modemin aynı hat üzerinde olduğunu nasıl anlayabilirim? Aynı hat üzerinde değilse kablosuz bir güçlendirici mi daha mantıklı olur PowerLine adaptörü mü?