Çözüldü Uygulamalar klasörü kısayolu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Windows 10 kullanan biri: shell:::{4234d49b-0245-4df3-B780-3893943456e1} yazısını kopyalayıp, dosya gezgininin adres çubuğuna yapıştırıp, enter'a basıp, açılan pencerenin kısayolunu oluşturup, kısayol dosyasını burada paylaşabilir mi?

Esenlikler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Masaüstüne sağ tıklayıp Yeni > Kısayol'a basın ve aşağıdaki komutu yapıştırın.
Kod:
%windir%\explorer.exe shell:::{4234d49b-0245-4df3-b780-3893943456e1}
Kısayolun adını "Uygulamalar" yapabilirsiniz. Tıkladığınızda sizi direkt Applications sekmesine atacaktır.

İkon ayarlamak için sağ tık > Özellikler'e girin ve Simge Değiştir tuşuna tıklayın.
Üstteki dosya adı kısmına imageres.dll yazıp istediğiniz ikonu seçip kaydedin.
Sanırım Microsoft Store'dan indirilen uygulamaları kısayol oluşturmaya çalışıyorsunuz. Şu komutu girip sağ tıklayıp kısayol oluştur diyebilirsiniz.

Windows + R deyip su komutu girin:
Kod:
in: shell:appsfolder

Hayır, ben Applications klasörünün kendisinin kısayolunu istiyorum. Windows 10 kullanıyorken oluşturabilmiştim. Windows 11'e geçmeden önce yedeklemiştim ve geçince de halen çalışmaya devam etmişti. Ancak silmişim. Windows 11'de olmuyor. Adres çubuğuna shell:::{4234d49b-0245-4df3-B780-3893943456e1} yazıp Enter'a basınca Applications klasörü açılıyor ama adres çubuğunda bir önceki pencerenin adresi yazmaya devam ediyor.

Son düzenleme:
Masaüstüne sağ tıklayıp Yeni > Kısayol'a basın ve aşağıdaki komutu yapıştırın.
Kod:
%windir%\explorer.exe shell:::{4234d49b-0245-4df3-b780-3893943456e1}
Kısayolun adını "Uygulamalar" yapabilirsiniz. Tıkladığınızda sizi direkt Applications sekmesine atacaktır.

İkon ayarlamak için sağ tık > Özellikler'e girin ve Simge Değiştir tuşuna tıklayın.
Üstteki dosya adı kısmına imageres.dll yazıp istediğiniz ikonu seçip kaydedin.

Çözüm
Oldu çok teşekkür ederim. Imageres.dll yerine Shell32.dll'ye baktım önce ama beğenmedim, hepsi eskiydi, Imageres.dll'deki gri klasör simgesini tercih ettim.

Kısayolu sildiğimi sanmışım meğer duruyormuş. Dileyen indirebilir:
Windows 10 üzerinden oluşturduğum uygulamalar kısayolu:

Windows 11 üzerinden elle oluşturduğum uygulamalar kısayolu:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…