Uygulamalarda ve tarayıcıda sayfayı kaydırırken anlık takılma sorunu

Makaleler
12
Yer
Çorum
Merhaba,

Uygulamalarda ve tarayıcılarda sayfayı kaydırırken takılma sorunları yaşıyorum. Tam ekrana görsel, görsel efekt veya renkli bir şey geldiğinde takılma oluyor. Aşağıdaki videodan görebilirsiniz, tam kategorilerdeki renkli ikonlara geldiğinde takılma oluyor. Daha sonra düzeliyor, sadece ilk yüklenmede oluyor. Sorun sayfa kaynaklı değil, burada da mesela çözüm efekti ilk defa yüklenirken vs. oluyor.

Sorun Google Chrome veya başka tarayıcılarla alakalı değil, Steam'de falan da oluyor aynı şey. Ya da aklınıza gelebilecek farklı uygulamalarda da oluyor.

Sistem bilgisi:
  • Gigabyte B450M K
  • AMD Ryzen 5 5500
  • RTX 3060 Ti 8 GB
  • Samsung MZALQ512HALU 512 GB
  • NZXT C550 550W 80+ Bronze
  • GoodRam 2x8 GB 3200 MHz CL16
  • Samsung Odyssey G4 240 Hz

Aynı sorunu yaşayan bir arkadaşımla konuştum, defalarca kez ekran kartı ve diğer bazı bileşenleri değiştirmesine rağmen çözememiş o da. Benim denediğim yöntemler:
  • Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden kurmak.
  • MSI modu aktifleştirmek.
  • MPO açık/kapalı denemek.
  • Windows 10-11 denemek.
  • Farklı ekran kartı sürücü sürümlerini denemek.
  • HDMI/DP kablosu denemek.
  • Farklı SSD denemek.
  • Farklı Hz seçenekleri denemek.
  • G-Sync açık/kapalı denemek.
Önceden böyle sorun yaşıyor muydum hatırlamıyorum, şu an gözüme battığı için paylaşmak istedim.

Ekleme: Sorun ekran kartından kaynaklı değil. Evdeki eski sistemimle de (i5 3340, RX 460) denedim, aynı sorun eski sistemimde de oluyor.

Son düzenleme:
Test ettim hocam ancak çözülmedi. Daha birkaç ay önce böyle bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum, olsa mutlaka gözüme çarpardı yani. Gözlerim hassas bayağı. İki farklı sistemde de aynı şeyin olması garip. Biri AMD/NVIDIA, diğeri Intel/AMD. Garip, ne diyeyim...

Hocam bir de Steam Puan Dükkanı'na girip biraz gezer misiniz aşağı yukarı? Bende orası aşırı kasıyor mesela. 7800X3D + 5070 Ti var.

Bir arkadaşım da bu sorunu yaşıyor, onunla da bayağı konu hakkında konuştuk ve o da çözememiş. O da her bileşeni değiştirmişti.

Hocam bir de Steam Puan Dükkanı'na girip biraz gezer misiniz aşağı yukarı? Bende orası aşırı kasıyor mesela. 7800X3D + 5070 Ti var.
Orası acayip kasıyor hocam, aynı sorunları yaşıyoruz.

@Caner Uncu O halde endişelenmeye lüzum yok. Ben çözmek için uğraşmıyorum, bu sorunla yaşamaya alıştım. Oyunlardaki takılmalarım çözüldüğü için mutluyum zaten; bir de bu soruna kafa yorup düzgün çalışan oyunları da bozasım yok. Siz bir çözüm bulursanız etiketlersiniz artık; aynı çözüm bende de işe yarar zira yaşadığımız sorun tamamen aynı.

@Ateş Hekimoğlu, ya o kadar saçma bir durum ki cidden ne diyeceğimi bilemiyorum

Bende de oyunlarda sorun yok mesela. Tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz seninle. Çözüm için bayağı bir şey denedim ancak çözülmüyor. NVIDIA kaynaklı bir şey değil ama bilgin olsun. Dediğim gibi farklı kartlarla denedim ben. Az önce bahsettiğim arkadaşım da RX 6800 kullanıyor, onda da aynı sorun var. NVIDIA kullanırken de yaşıyordu aynı problemi.

Neyse, bakalım bir çözüm olursa paylaşırım mutlaka.

@Caner Uncu Bu arada şimdi forumdaki takılmayı denedim, sizin attığınız videodaki yere gelince drop yemeye başladım ben de. Düşünüyorum ama aklıma bir şey gelmiyor. Siz zaten elenebilecek her şeyi elemişsiniz. İşletim sistemine suç atsak onu elediniz, tarayıcıya suç atsak her tarayıcıda oluyor. Sürücüye de suç atamıyoruz onu da elemişsiniz. Gülmekten başka bir şey yapamıyorum şahsen.

@Ateş Hekimoğlu, geçen hafta Windows 10 ile de denedim de maalesef ondan kaynaklı da değil. Bizim evler sorunlu bence, tek değişmeyen o kaldı

@Ateş Hekimoğlu, ya çok saçma geliyor ama acaba cihazlar arası bir şey falan mı senkronize oluyor acaba?

Gariptir ki aynı takılma sorunları Samsung A16 telefonumda da var. Hepsiburada uygulaması falan inanılmaz takıla takıla kayıyor mesela. Annemin telefonu A30S, onda bu kadar şey yok yani. Kullandığım tüm cihazların bu durumda olmasını anlayamıyorum. Sanki sorunlu olan bir cihazın tüm ayarları referans alınıyor da diğer cihazlar o ayarla çalışıyormuş gibi takılıyor.

Son düzenleme:
Bunu demeseniz ben de hiç demeyecektim çünkü arasında bağ olduğunu hiç düşünmüyordum. S23FE telefonumda da nadir de olsa gözlemlemeye başlamıştım kaydırırken takılma olayını. Şimdi HB denedim, yavaşça kaydırdım ve ürün resimleri yüklenirken dikkatli bakınca ufak ufak drop yediğini gördüm. Telefondaki olay PC'deki kadar çok değil ve rahatsız etmiyor beni. Yine aynı şekilde tarayıcı, YouTube, e- ticaret uygulamalarında falan gözlemliyorum. Dediğim gibi asla PC kadar olmuyor.

@Caner Uncu Bence bizim PC'deki sorunla bir bağı yoktur yine de. Anlık ufak takılmalar normal bence telefonlar için. Bir de siz inanılmaz takılıyor demişsiniz, bende aşırı dikkatli bakmadan görülmüyor bile. Bir de A16 eski cihaz, annemde A10 var mesela her şeyde aşırı kasıyor, dokunmatik bile kasıyor. Samsung'un eski cihazları ölünce tam ölüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…