kayapater
Uzman
İyi günler dostlar. Şu an bilgisayarımda lisanslı şekilde Dolby Atmos kullanıyorum. Sorunum şu ki Windows 10'da uzamsal ses seçeneği sürekli Dolby'den Windows Sonic'e geçiyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ya da belli bir süre kulaklıksız kullandıktan ve kulaklığa geçtikten sonra yaşanıyor bu sorun. Fakat aynı olay Windows 11'deyken neredeyse hiç olmadı. Kulaklıktan hoparlöre geçişte ve tam tersinde Windows otomatik olarak Dolby Atmos'a geçiş yapıyor. Windows 11'de de Windows Sonic seçilebilir durumda ama asla kafasına göre seçtiği olmadı.
Windows 11'e de temelli geçemiyorum TPM sorunum var ve Valorant da oynuyorum.
Bazı oyunlarda, öreneğin Valorant'ta Dolby kullanmam şart çünkü diğer şekilde sesler patlıyor. Oyunun birine giriyorum baktım ses patlıyor, sonradan fark ediyorum ki Windows Sonic açıkmış. Dolby'ye geçiyorum ama bu sefer de birçok oyunda oyunu kapatıp açmam gerekiyor ki ses gelsin. Şu patlama olayı sadece Windows Sonic'de oluyor. İstediğim şey, sıfırlıyorsa bile en azından Windows Sonic harici bir şekilde olsun. Sonic'i silmekle ilgili araştırma yaptım biraz fakat bir çözüm bulamadım. Bu konu hakkında yardım edebilecek birileri var mıdır acaba?
Windows 11'e de temelli geçemiyorum TPM sorunum var ve Valorant da oynuyorum.
Bazı oyunlarda, öreneğin Valorant'ta Dolby kullanmam şart çünkü diğer şekilde sesler patlıyor. Oyunun birine giriyorum baktım ses patlıyor, sonradan fark ediyorum ki Windows Sonic açıkmış. Dolby'ye geçiyorum ama bu sefer de birçok oyunda oyunu kapatıp açmam gerekiyor ki ses gelsin. Şu patlama olayı sadece Windows Sonic'de oluyor. İstediğim şey, sıfırlıyorsa bile en azından Windows Sonic harici bir şekilde olsun. Sonic'i silmekle ilgili araştırma yaptım biraz fakat bir çözüm bulamadım. Bu konu hakkında yardım edebilecek birileri var mıdır acaba?
Son düzenleyen: Moderatör: