Uzay fotoğrafındaki detayların ortaya çıkartılmış ve çıkartılmamış hali (Ham ve gerilmiş)

DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Bu gördüğünüz iki fotoğraf aslında aynı fotoğraf. Germe, gürültü giderme, yıldız azaltma, bulutumsu vb. detaylarını ortaya çıkartma işlemlerini yaptıktan sonra aslında fotoğrafta veri olarak bulunan, ortaya çıkartılmayı bekleyen detayların olması gerektiği gibi ortaya çıktığını görüyoruz.

Ham olarak istiflenmiş görselde çok hafif, H-Alpha bölgesi Caldwell taraflarında biraz biraz kırmızı tonlar görünürken, detayları ortaya çıkartmaya başladığımızda Cygnus Loop bölgesi bile ortaya çıkıyor. (Sağ alttaki pembe bölgeler)

Bu fotoğraf kısa kısa pozlamalarla çekildi. Normalde H-alfa filtresi kullanmadan bu kırmızı ve pembe alanları görmek çok zor, şansa bir şekilde bu kadar kısa pozlamayla bunca detayı yakalamışım.

Tek kelimeyle büyüleyici...

Ben de nasipse Dubai'de güzel bir satıcı buldum, Türkiye'den neredeyse 2 katı ucuz güzel bir teleskop. Bayağı profesyonel ama birkaç YouTube Guide'ı ile başaracağımı düşünüyorum.

Ben de teleskop alacağım fakat Türkiye'de satışı yok. Arkadaşımın yurt disina çıkmasını bekliyorum, yaklaşık 600 USD gönderip yaninda getirmesini bekleyeceğim.

Ben de teleskop alacağım fakat Türkiye'de satışı yok. Arkadaşımın yurt disina çıkmasını bekliyorum, yaklaşık 600 USD gönderip yaninda getirmesini bekleyeceğim.

Biraz daha fiyat arttırabilirsen özellikle dubai, Litvanya gibi ülkelerde ikinci el piyasası bayağı düşük olabiliyor, ben 1000 dolarlık bir model inceledim, hani almışken bir kere alıp en iyisini almak gerekiyor, özellikle uzay fotoğrafçılığı için...

Elimde zaten asagi yukarı 2.600 dolarlık bir ekipman var ama sadece uzay çekmiyorum neticede. 600 dolarlık bir ekipman bilen birisinin elinde ne isler yapar .

Elimde zaten asagi yukarı 2.600 dolarlık bir ekipman var ama sadece uzay çekmiyorum neticede. 600 dolarlık bir ekipman bilen birisinin elinde ne isler yapar .
Buraya atmazsan kalan ekipmanları da aldığın zaman; Osman abi Metro turizm aracıyla seni kovalasın.

Almak istediğin teleskopu atar mısın? Merak ettim.
Hocam iki model üzerinde duruyorum, birisi Sky-Watcher HEQ5 Pro SynScan GoTo, diğeri de Celestron Advanced VX (AVX) Mount. Şuan oradaki arkadaşım bir iki ilan bulduğunu söylüyor, gidip ben de inceleyip karar vereceğim.

Hocam iki model üzerinde duruyorum, birisi Sky-Watcher HEQ5 Pro SynScan GoTo, diğeri de Celestron Advanced VX (AVX) Mount. Şuan oradaki arkadaşım bir iki ilan bulduğunu söylüyor, gidip ben de inceleyip karar vereceğim.

Guzel sistemler. Üzerine güzel bir teleskop kurman gerek bunların, bir de sogutmali bir kamera ya da aynasiz.

Guzel sistemler. Üzerine güzel bir teleskop kurman gerek bunların, bir de sogutmali bir kamera ya da aynasiz.
Şuan ikinci olarak teleskop düşüncem var, kamera en son alacağım. Nedeni şu; Benim bu iki enstrümanda yeteri kadar bilgi edinmem bile büyük ihtimal aylar alacak...

Yeteri kadar bir seviyeye geldiğimde iyi bir kamera ile harmanlayıp çekimlere başlayacağım. Tabii malum metropol çocuğuyuz, burada iyi çekim yapılacak ışık kirliliği az yer de yok. Ekipmanları motorla taşımak isterim ancak en ufak kazada, olduğum yerde bile devrilsem 3'te 2'si büyük ihtimal elimde kalacak.

Mükemmelliğine kesinlikle mükemmel, ama gerçekten zor bir hobi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…