Uzay fotoğrafındaki detayların ortaya çıkartılmış ve çıkartılmamış hali (Ham ve gerilmiş)

Aldığınız sistem sadece EQ kundak, takip sistemi. Bunları kamera ya da teleskop olmadan kullanamazsiniz tabii ama zamanla dizersiniz bir seyler. Ben de aldığımda ara sira dağa tepeye çıktıkça cekebilecegim muhtemelen. En parlak cisimler için bile minimum Bortle 6 lazım.

Tabii tabii, teleskop dedim de bu işi yapmak için en uygun olay bu. Parça parça sistem toplamak gibi, farkındayım öyle olduğunu. Benim toplam bütçe 1000 - 1300 dolar, kundak sistemim iyi olsun zaten lens konusunda 300, en kötü bütçeyi arttırıp 400 dolarlık bir şey daha çekeceğim.

Şuan tek kamera konusunda araştırma yapmadım, onu da nasipse seneye yaz ayında alırım. Bu harcamalar bile dara soktu beni.

Basli başına zor bir is. Onca ekipmani toplayıp saatlerce çekmek ve işlemek cidden zor oluyor. Ben de bunu bildiğim icin kompakt, küçük bir sistem dizecegim yaz ayına umarım. Yazın bortle 3-4 bir bölgede olacağım köyde, arkadaşın bilgisayarı da kullanarak işlersem güzel seyler cikacak umarım.

Yazın bortle 3-4 bir bölgede olacağım köyde
Çok iyi, ülkemizde malum SQM 21.99 yer bulmak imkansız gibi bir şey olduğu için yüz ölçümünden dolayı. Hani belki benim de uğrak noktamdan birisi olacak Iğdır–Ağrı dağlarının kuzey yamacında çok izole noktalar sayılabilir ama oralar için bile 21.50 gibi değerler konuşuluyor.

Para olsa Avustralya – Outback iç bölgeleri gibi yerlerde mükemmel oranda gözlem & çekim yapmak isterdim de, sanırım o kadara da gerek yok ya. En azından başlangıç için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…