MasterKing25

Yetkin
Yer
Erzurum
Merhaba, bir hafta sonra şu anda kullandığım MSI X570S Torpedo Max anakartı Vatan Bilgisayar'ın garanti servisine yollayacağım da acaba tahmini ne kadar sürer garantiden dönmesi? Ayrıca garantiye yollamamın sebebi; ekran kartını takarken PCI-e mandalının kırılması, çıkması, sizce bu durumda garanti sıkıntı çıkartır mı? Kırılan parçayı da garantiye yollayacağım, belki takılabilen bir şeydir diye düşünüyorum. Son olarak Vatan Bilgisayar'ın garanti süreci nasıl geçer? Bu konuda tecrübesi olan varsa yazabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Garanti sürecinin Vatan ile alakası olacağını sanmıyorum hocam, MSI anlaşmalı servisler bakar. Maks 4-5 gün beklersiniz diye düşünüyorum.

Garanti sürecinin Vatan ile alakası olacağını sanmıyorum hocam, MSI anlaşmalı servisler bakar. Maks 4-5 gün beklersiniz diye düşünüyorum.
Hmm peki 4-5 gün ise güzel yeni kasa gelene kadar anakartta döner ikisi birlikte tamamlanmış olur. Teşekkürler yanıtınız için.

Geçen ay ASUS marka anakartı ben garantiye yolladım. Benim anakartta vatan faturalıydı. Direk ASUS'u arayıp service pointe kendim yolladım ve 3 gün içinde kontrolleri sağlayıp geri yolladılar. MSI markasınada service point bakıyor diye biliyorum. Size tavsiyem vatanı arayıp hangi servis bakıyorsa öğrenin direk o firmaya kendiniz yollayın daha hızlı olur süreç. Vatan anında servise göndermeyebiliyor. Bu da sürecin uzamasına sebep oluyor.

MSI da süreç nasıl işliyor bilmiyorum ama Asus'ta çok rahat. Vatan'a gerek yok. Vatan'da süreç uzuyor.

Asus destek ile iletişime geçiyorsunuz veya siteden sorunları yazıyorsunuz. UPS ile de kargo alım oluşturuyorsunuz. Alıyor götürüyor servicepoint e sonra geri getiriyor. Çok rahat. MSI anakarta da servicepoint bakıyor o nedenle MSi tarafında da böyle bir süreç olabilir.

Dostlar kusura bakmayın garantilik bir durumu tam olarak yokmuş bu PCI-E mandalı takıp, çıkabilen bir şeymiş internette şu videoya denk geldim ve çıkan mandalı kendim takmayı başardım. Kusura bakmayın vaktinizi aldım. Bahsettiğim video: