Uzun kullanıma yönelik G535-Nova 7 bandında kulaklık önerisi

NoobEller

Uzman
Merhaba, kablolu kulaklıktan kablosuza geçiş yapacağım zamana geldim kulaklıktan beklentilerimi şu şekilde açıklayabilirim:

Gün içinde iş gereği sürekli bilgisayar başındayım ve dış dünyadan soyutlanmam gerektiği sürece kulaklık kullanıyorum ama kablolu kulaklığım olduğu için fazla zorluk çıkartıyor ve eskimiş durumda. Kulaklığın ağır olmaması ve kafamda uzun süre kalabilmesini ve ağrı yaratmamasını istiyorum müzik dinleyerek çalışırım genelde bu husus bu fiyat bandında iyi olacağını düşünsem de her şeyi belirtmeye çalışıyorum son olarak FPS ve hikaye ağırlıklı oyunlar oynayabiliyorum.

G535 modelini 2. el üzerinden ucuz fiyata almaya çalışıyorum şimdilik SS Nova 7 indirime girmişti 5 civarına ama 323 gram olduğunu gördüğüm için vazgeçtim G535 ise 236 gram şeklinde bilgi geçiliyor ama Nova 7'nin doğruluğundan emin değilim. G733 2.500-3.000 TL civarına temiz temin edebileceğim durumda ama G535'ten yaklaşık 30 küsur gram daha ağır olması ve G535'ten kötü olduğu söylendiği için G535 beklemeye devam ediyorum.

Sizden isteğim benim isteklerimi karşılayabilecek bu söylediğim kulaklıkların fiyat bandında ki galiba HS80 3K'lı fiyatlara düşmüştü o zaman alabilirdim galiba... Son olarak peşin fiyatına taksitler çok fazla avantaj yaratıyor ve fiyatta esneme yapılabiliyor cevaplarınızı bekliyorum.

Ek olarak Wireless Dongle'ı Type-C girişli olursa benim için avantajlı olabilir 3 tane USB girişim var ve 2 tanesinde klavye ve mouse takılı 3. girişi de pasif-aktif kullanıyorum sadece avantaj olur olmasa da olur.

Kablosuzda ses kalitesi bana göre düşüyor o yüzden ben kullanmıyorum kaliteli birçok kablolu kulaklıklarım var, kablosuzu sadece yolda telefonla konuşmak için kullanmıyorum.

Kablosuzda ses kalitesi bana göre düşüyor o yüzden ben kullanmıyorum kaliteli birçok kablolu kulaklıklarım var, kablosuzu sadece yolda telefonla konuşmak için kullanmıyorum.
Bluetooth için doğru diyebilirim ama bu cihazların kendi dongleları bulunuyor zaten amaç kablosuz konforunu yaşamak üst düzey çoğu kulaklıkta kablosuz kullanılıyor.

O marketing ayni kablodan gelen sinyal miktarini veremez o kendi içinde DAC ile sinyali zayıflatıyor.
Saniyede mesela 1 mb ses gelıyor kablosuz kullaklık 1mb sn de iletebilecek mi?

Bluetooth için doğru diyebilirim ama bu cihazların kendi dongleları bulunuyor zaten amaç kablosuz konforunu yaşamak üst düzey çoğu kulaklıkta kablosuz kullanılıyor.
Hayır, dongle falanda kurtarmiyor eğer bir kulaklık kablosuzsa genel olarak ses kalitesi düşer, mesela şu an G pro x2'de 3.5mm Jack ile kullanmak dongle ile kullanmaktan daha iyi ses veriyor, reddite bir sürü şikayet bulabilirsiniz. Konuya gelirsek SS ARTICS NOVA 7'nin 325 gram olması sizin için bir avantaj gayet hafif sayılır, 400 gram üstü sorun çıkarmıyor. Bu arada tam bütçe belirtir misiniz?

Şu an kullanmış olduğum kulaklık Arctis Raw kaç senelik olduğunu siz sayın artık. G535 olsun Nova 7 olsun bu kulaklıktan geçişte daha kötü ses vereceğini sanmıyorum ben kablolu almaya kalksam bir 3 metrelik kabloyla kullanmam gerekecek o durumda da her yerime dolanır herhalde.

Nova 7 ile G535 arasında 100 gram var o aklımı karıştırmıştı sonuçta G535 çok daha hafif durumda tam bütçe kısmına gelecek olursak ben G535'i sarı site üzerinden 2.900 gibi bir fiyata alacağım ama eğer sıfır alacak olursam taksit avantajı ortaya çıktığı için Nova 7 nin indirimli hali olan 5.200 civarında bir şeyler bakıyorum aşağı yukarı esneyebilir taksitlere göre.

Arctis Raw galiba benim kulağımın arkasına baskı yapıyor pufları ince olduğu için ben o yüzden ağrıtıyormuş hissine daha fazla kapılıyorum pufları büyük bir şey tercih etmem doğru olur galiba.

O marketing ayni kablodan gelen sinyal miktarini veremez o kendi içinde DAC ile sinyali zayıflatıyor.
Saniyede mesela 1 mb ses gelıyor kablosuz kullaklık 1mb sn de iletebilecek mi?
Hocam bir sorum daha var klavye üzerinde bu durum nasıl sizce kablosuz klavye kullanımı bir şeyi değiştirmiyor diyorlar ek olarak yine kablosuz kulaklık tercih edip uzatılmış jack ile kullanma şansım var mı bu kabloyu nasıl uzatabilirim?

Son düzenleme:
Uzatmasi kolay baglanti noktalarindan cikiyor yerine uzun kablo aliyorsun örnek atarım.
HyperX Cloud Alpha kulllanıyorum gayet guzel kulaklıkta fıyatı pahalı deger mı tartısılır?
Kulaklıgın kendısınınden cıkıyor oraya uzun kulaklık jak kablosu alıyorsun iki tarafinda giris gibi olandan.
Ses sinyallerinin kalitesi kablosuz oldugu icin duser ve yuksek kalite kaybi yasarsin bu yuzden kablolu kullanmak gerekli bende kulaklık hobisi varda sayisiz cesit kulaklık kullanıyorum oradan tecrubem var.
Klavye sinyal kalitesi onemli sinyal hizi onemli
Yani sen kablosuz diye kulakliga cok para verecek ve kotu ses kalitesine sahip olacaksin parana yazik.

bunu alabilirsin https://www.hepsiburada.com/bengoo-g9000-kualkustu-oyuncu-kulaklik-siyah-pm-HB00000NWAD8

Bütçem bunun çok daha üstünde zaten kaliteli şeyler arıyorum kablosuz kulaklıklarında kablo ile kullanabilme opsiyonu oluyor bu şekilde kullanabilirim kablosuza ihtiyacım olduğunda kablosuza geçiş yaparım mantıklı duruyor bu şekilde kablosuz seçeneğinin olmasını istiyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…