Uzun vadeli CachyOS (Arch) deneyimim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 29
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    arch
AAA çözüldü mü? Bileydim Tumbleweed'i GNOME ile kurardım ya iki sistemime de :/

Cachy kerneli kadar kötü performans veren kernel yok, dağıtımın kurulumunda bile sorun çıkabiliyor hiçbir hata olmaması gerekirken. EndeavourOS tercih etmek daha iyi olacaktır bana göre.
CachyOS, Arch Linux'u çok ağır optimizasyonlarla çalıştırıyor. Derleyicide -O3 optimizasyonları, x86_64 seviyelerine özel optimizasyonlar, LTO ve PGO uygulanıyor. İş yapan bir makinede, sonuçlarına katlanmayacaksa kullanmayı bilen birisinin asla seçmeyeseği seçenekler. Bu optimizasyonlar işlemci performansını çok olumlu arttırabilir ama stabiliteyi düşürebilir. Bunun haricinde Ananicy CPP için hazır config, gene normal kullanıma olmayan çekirdek ayarları içeriyor. Stabil olması hedeflenen bir makinede uygun olmayacaktır. Oyunlardaki FPS artışı GPU'ya bağlı olduğu için oradaki kazanç sürücüden geliyor, yeni UE5 kullanan ve işlemcinin canına okuyan oyunlar haricinde de pek artış hissetmezsiniz.

Aynı şeyleri TKG kernel ve saf Arch ile yapınca çok daha iyi çalışıyor benim için, Ananicy CPP kısmı güzel ancak dediğim gibi CachyOS benim sistemimde iyi çalışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…