Detaylar
Kim cevapladı?Yanyana koydun mu iki paneli de?
8163
Çalışkan
Evet.
- Makaleler
- 9
Modelleri önemli, tek başına IPS veya VA panel olmasının bir anlamı yok.
İki üç harf her şeyi ifade etmeye yetmez. 10000 liralık VA monitör var 3000 liralık IPS monitörleri açık ara geride bırakır. Sırf IPS diye süper monitör olacak diye bir şey yok, forumda yaygın önerilme sebebi genelde bütçenin "düşük" olması. Düşük bütçede VA panel olması gerekenden daha dandik oluyor ve siyahların sıvanmasıdır bir şeylerin titriyor gibi görünmesidir vb. sorunlar çıkıyor. Düşük bütçede IPS panellerde ise bu tip sorunlar çok minimum düzeyde çıkıyor o yüzden daha üstün bir panelmiş gibi algı oluşuyor sende, ben VA panel tipini daha çok severim siyahların siyah olması vb. bana hoş geliyor. Oled olanlar daha da iyi, siyah renkte arkasındaki ışığı kapatıyor karanlıkla siyah renk yapmış oluyor. Şu an bunu yazarken kullandığım S20FE amoled mesela, amoled modu açınca forumda ekranın yarısı kapkara oluyor enerji tasarrufu sağlıyor ve daha önemlisi gece bakarken gözü acıtmıyor. 10000 liralık monitör önerisi konularına bakarsan VA panel önerildiğini görürsün, konu sahibi bazen genel algıdan dolayı IPS istiyorum der ama inatla VA atarlar çünkü o model daha iyidir her açıdan.
- Makaleler
- 50
Model fark etmeksizin bir fark gormek istiyorsan iki monitore de yandan, yukaridan veya asagidan bak. Renklerdeki soluklasmayi gorunce, iki panel arasindaki ilk farki gozlemlemis olacaksin.
Devam edecek olursak her iki monitorde de asagidaki gorseli tam ekran actiginda, iki panel arasindaki ikinci farki gozlemlemis olacaksin.
Geri kalani modelden modele degiskenlik gosterir, daha detayli yorum yapabilmemiz icin model isimlerini belirtmen gerekir.
Devam edecek olursak her iki monitorde de asagidaki gorseli tam ekran actiginda, iki panel arasindaki ikinci farki gozlemlemis olacaksin.
Geri kalani modelden modele degiskenlik gosterir, daha detayli yorum yapabilmemiz icin model isimlerini belirtmen gerekir.
Evet son zamanlarda ulkemize Odyssey G6'nin girmesinden oturu 10-15K monitor onerisi konularini G6 istila etti, IPS isteyenlere de VA oneriyoruz cunku ikisinin de iyi oldugu ortamda VA panel yuksek kontrasttan oturu daha iyi bir goruntu kalitesi deneyimi sunuyor.10000 liralık monitör önerisi konularına bakarsan VA panel önerildiğini görürsün, konu sahibi bazen genel algıdan dolayı IPS istiyorum der ama inatla VA atarlar çünkü o model daha iyidir her açıdan.
VA'da siyahlar daha iyidir, grileşme genelde olmaz ama ghosting fazladır. IPS'de renk doğruluğu daha iyidir ama siyahlar gridir gerçek siyahı gösteremez.
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-