Vakıf Üniversitelerinde okuyan arkadaşlar tavsiye verir misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 319
  • Etiketler Etiketler
    tavsiye
Makaleler
9
Yer
Mersin | Lefkoşa
Arkadaşlar, vakıf üniversitesinde halihazırda okuyan veya mezun olan kişiler neler yaşadıklarını, ne gibi artı ve eksi yönleri olduğu konusunda bilgi verebilirlerse eğer tercih zamanında bizlere yardımcı olmuş olacaklardır.

Benim en merak ettiğim soru yatay geçiş ile devlete geçmiş kişiler var ise neler yaşadıkları ve hangi yolları izledikleri olacaktır. Teşekkür ederiz

Hangi okul olduğuna göre çok değişir bunların cevabı. Gitmeyi düşündüğünüz okulları, bölümleri ve maddi durumunuzu da belirtin.

Yatay geçiş ile devlete geçmiş kişiler var ise neler yaşadıkları ve hangi yolları izledikleri olacaktır.
MYP ile geçiş için başvurdum ve geçtim. Diğer okula pratikte hiç gitmediğim için 1. sınıftan başladım. Ders saydırma vb. olaylarla uğraşmadım.

Ben hemşirelik bölümü istiyorum şu anda aslında Vakıf Üniversitesin'e gitmeyi planlıyorum. Yakın Doğu Üniversitesi şu anda gözümde.

MYP ile geçiş için başvurdum ve geçtim. Diğer okula pratikte hiç gitmediğim için 1. sınıftan başladım. Ders saydırma vb. olaylarla uğraşmadım.

MYP ile değil de kurumlar arası yatay geçiş yapmayı planlıyorum gelecek sene için.

Son düzenleyen: Moderatör:
MYP, sınav puanınızla olur. Puanınız yetiyorsa zaten istediğiniz devlet okulunu seçebilirsiniz. Doğuşta makine okuyan arkadaşım var. Devletten pek bir farkları yok. Aldıkları bazı dersler bende yok. Tam tersi durum da mevcut.

MYP ile geçişi neden planlıyorsunuz? Direkt planladığınız yeri tercih etsenize. Sınava bu yıl girmediniz mi? MYP'nin ne olduğunu biliyor musunuz?
Merkezi Yerleştirme Puanı değil midir? Sıralamam tutmuyor maalesef. Bu nedenden ötürü YKS ile vakıf üniversitesine girip seneye yatay geçiş ile devlet üniversitesine geçmeyi planlıyorum.
MYP ile geçişi neden planlıyorsunuz?
Öyle bir ibare kullanmadım. Kurumlar arası yatay geçiş yapmak istediğimi belirttim.

Yetmediğinden dolayı böyle yapmak istiyorum.

@Emir Siz ek madde-2 ile geçiş yapacaksınız. MYP ek madde-1 olarak geçer.
MYP ile geçiş yapmak istemiyorum zaten. Ek madde 2 nedir acaba? Mevzuatta ek madde 2 çok farklı bir anlam içeriyor. Mevzuat Bilgi Sistemi
''
EK MADDE 2 – (Ek:RG-21/9/2013-28772)

(1) Şiddet olayları ve insani kriz nedeniyle eğitim öğretimin sürdürülemez olduğu Yükseköğretim Kurulu tarafından tespit edilen ülkelerde öğrenim gören öğrenciler Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş başvurusu yapabilirler. Bu konuya ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir.''

Yatay geçiş yolu ile kabul edilen öğrencilerin önceki yükseköğretim kurumlarından aldıkları ve programa saydırdıkları derslerin not karşılıkları, öğrencinin kayıtlı olduğu programa başladığı veya geçiş yaptığı dönemden itibaren genel not ortalamasına katılır.

Önceki okulunuzdaki sene sonu puanınızla geçiş yapıyorsunuz.

Okuldan okula değişiyor diye hatırlıyorum ama YKS puanınız da yüzdelik olarak bu hesaba katılıyor.

Evet bunu biliyorum zaten bu şekilde geçiş yapmak istiyorum.
kurumlar arası yatay geçiş yapmayı planlıyorum gelecek sene için.
Farklı bir şey mi yazmışım acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…