Valorant'ta karakter seçimi yaptıktan sonra maça giriş ekranında takılıyor. Oyun ve takım arkadaşlarımın sesi geliyor ancak yükleme ekranı açılmıyor. Oyundan çıkıp tekrar girmezsem açılmıyor oyun. Bilgisayarım oyunun gereksinimlerini karşılıyor ve internet bağlantımda da herhangi bir sorun bulunmuyor. Hatta bilgisayarıma format attım ancak sorun devam ediyor. Oyunun menüsünde FPS değerim 30'da sabit. Windows güvenlik duvarına Riot Games ve Valorant için istisnalar eklememe rağmen yükleme ekranında takılma sorunu devam ediyor. Driverlerım güncel.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
BIOS'tan iGPU kapalı olsun. Ekran kartı sürümü ise 566.36 veya 577 kurulu olsun. DDU ile güvenli modda sil eski sürücüyü.
566.36 https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/237719/
577.00 https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/250995/
Kasada ekran kartını ve tüm kabloları kontrol et gevşeme var mı? Bu sorun ne zaman başladı?
566.36 https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/237719/
577.00 https://www.nvidia.com/en-us/drivers/details/250995/
Kasada ekran kartını ve tüm kabloları kontrol et gevşeme var mı? Bu sorun ne zaman başladı?
Merhaba! Bu rehberde ekran kartınız ile yaşadığınız birçok sorunun çözümü olabilecek veya ekran kartınızı değiştirmeden önce uygulamanız gereken "ekran kartı sürücüsünü kaldırma" işlemini anlatıyor olacağım. Ekran kartı sürücümüzü kaldırmak için Display Driver Uninstaller (DDU) programını kullanacağız. Rehberimize başlamadan önce işletim sisteminizin "Desteklenen İşletim Sistemleri" listesinde olduğundan emin olunuz.
...
Desteklenen İşletim Sistemleri
- Windows 7
- Windows 8/8.1
- Windows 10
- Windows 11
- chewyqq
- ddu ddu indir ddu kullanımı ddu türkçe display driver uninstaller display driver uninstaller türkçe ekran kartı sürücüsü kaldırma mavi ekran
- Forum: Aygıt Sürücüleri
BIOS’ta Primary Video Device IGFX idi, onu PCI-E ile değiştirdim. Kasanın kablolarında bir sorun yoktu. DDU ile sürücüyü kaldırıp 577.00 yükledim fakat güvenli modda yapamadım; Pin kullanılamıyor dedi. Bunun üzerine Windows hello’yu kapattım, sonra parola yanlış dedi. Parolayı değiştirip denedim, yine yanlış dedi. İnternetten bulduğum sonuçlarla “Sorun gider” üzerinden cmd’yi açıp bcdedit /deletevalue {default} safeboot komutunu kullandım fakat güvenli modu bir türlü açamadım. Bu yüzden işlemi normal modda yaptım.
Sorun her zaman olmuyor, o yüzden şu an düzelip düzelmediğiyle alakalı bir bilgi veremiyorum. Şimdi oynayıp aynı şey olacak mı deneyeceğim. Eskiden Valorant oynuyordum; uzun bir süre oynamadım. Birkaç gün önce yükledim ve oynamaya başladım, yeni başıma geldi. LoL’de hiç sorun yok ya da başka oyunlarda, sadece Valorant’ta var.
Sorun her zaman olmuyor, o yüzden şu an düzelip düzelmediğiyle alakalı bir bilgi veremiyorum. Şimdi oynayıp aynı şey olacak mı deneyeceğim. Eskiden Valorant oynuyordum; uzun bir süre oynamadım. Birkaç gün önce yükledim ve oynamaya başladım, yeni başıma geldi. LoL’de hiç sorun yok ya da başka oyunlarda, sadece Valorant’ta var.
566.36 sürümünü de denersin eğer sorun devam ederse Vanguard ve Valorant'ı komple Revo Uninstaller tarzı kaldırma programları ile tüm kalıntıları da silersin daha sonra tekrar yükleyip denersin.
Lobi kısmında Afterburner ile SS alıp buraya yükler misin tam donmadan önceki değerlere bakalım gariplik var mı diye.
Lobi kısmında Afterburner ile SS alıp buraya yükler misin tam donmadan önceki değerlere bakalım gariplik var mı diye.
Sorun tekrar oldu. Ağ ile ilgili olabileceğinden şüpheleniyorum. Birkaç kez oyuna geç girdi ve 700–1300 ping arası gözüküyordu; videodaki gibi oyun oynanmıyordu. Ağ ile mi alakalı bilmiyorum. Superonline fiber kullanıyorum, evde Türknet VDSL de var. Bir saat ban yedim; ban bitince Türknet ile deneyeceğim. Superonline ping konusunda Türknet’ten daha kötü, ama bu raddede bir sorunla daha önce hiç karşılaşmamıştım. Ağ ile mi acaba sorunum?
Sorunumun ağdan olduğundan kesin eminim. Türknet ile ne kadar oynarsam oynayayım hiçbir sorunla karşılaşmadım, ama ne zaman Superonline’ı taksam aynı sorun oldu. Bunun bir çözümü var mıdır? Müşteri hizmetleri, “Yapabileceğimiz bir şey yok, ücretli ekip yollayabiliriz evinize” dedi. Peki, Superonline fiberi iptal edip VDSL Türknet’e geçmek saçmalık olur mu? Türknet’i yıllardır kullanıyorum; memnun olduğum için fibere geçmedim. Ancak zamdan sonra Türknet 700 TL olunca 900 TL’ye fibere geçtim. Fakat Superonline’ın çok bozuk bir internet sağlayıcı olduğunu bildiğimden Türknet’i hâlâ iptal etmedim.
Sorun tekrar oldu. Ağ ile ilgili olabileceğinden şüpheleniyorum. Birkaç kez oyuna geç girdi ve 700–1300 ping arası gözüküyordu; videodaki gibi oyun oynanmıyordu. Ağ ile mi alakalı bilmiyorum. Superonline fiber kullanıyorum, evde Türknet VDSL de var. Bir saat ban yedim; ban bitince Türknet ile deneyeceğim. Superonline ping konusunda Türknet’ten daha kötü, ama bu raddede bir sorunla daha önce hiç karşılaşmamıştım. Ağ ile mi acaba sorunum?
Sorunumun ağdan olduğundan kesin eminim. Türknet ile ne kadar oynarsam oynayayım hiçbir sorunla karşılaşmadım, ama ne zaman Superonline’ı taksam aynı sorun oldu. Bunun bir çözümü var mıdır? Müşteri hizmetleri, “Yapabileceğimiz bir şey yok, ücretli ekip yollayabiliriz evinize” dedi. Peki, Superonline fiberi iptal edip VDSL Türknet’e geçmek saçmalık olur mu? Türknet’i yıllardır kullanıyorum; memnun olduğum için fibere geçmedim. Ancak zamdan sonra Türknet 700 TL olunca 900 TL’ye fibere geçtim. Fakat Superonline’ın çok bozuk bir internet sağlayıcı olduğunu bildiğimden Türknet’i hâlâ iptal etmedim.
Son düzenleme:
Sansüronline diyoruz biz ona. GoodbyeDPI, VPN tarzı çözümler uyguladın mı sansüronline da? Eğer yüklü ise kapatmayı ve ağ ayarlarını sıfırlamayı dene.
7 Eylül akşamından beri internet bant daraltılması var onunla alakalı bir durumda olabilir belki. Yanlış değilsem TR Valorant sunucuları İstanbul'da. CS2, Marvel ya da farklı bir online rekabetçi oyunda bu sorun oluyor mu? Veya LoL de de bu durum var mı?
7 Eylül akşamından beri internet bant daraltılması var onunla alakalı bir durumda olabilir belki. Yanlış değilsem TR Valorant sunucuları İstanbul'da. CS2, Marvel ya da farklı bir online rekabetçi oyunda bu sorun oluyor mu? Veya LoL de de bu durum var mı?
Bu sorun yüzünden format attığım için goodbyi, zpret, Splitwire gibi her şey gitti ve ağ ayarları da sıfırlandı. Şansıma, tam 7 Eylül’de Valorant oynamaya tekrar başladım. Sanırım bant daralmasından olabilir. LoL’ü daha deneyemedim ama CS, Deadlock ve birkaç çevrim içi oyunda hiçbir sorun yaşamadım. Superonline'nın bu saçmalıklarına katlanıp fiber kullanmak mı mantıklı yoksa VDSL Türknet mi daha mantıklı, bilmiyorum. Sanırım fiber daha mantıklı, ama Discord’a bile giremiyorum. dpi Splitwire gibi her şeyi engelliyorlar. Ve iptal etmek istesem, 4000 TL cayma bedeli söylediler. Sağlıklı internet alamadığım için taahhüdü ödemeden iptal edebilir miyim acaba?