Valorant tam ekranda FPS düşmesi oluyor

LA Knight

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Valorant'ta tam ekran oynarken atlamalar, droplar oluşuyor fakat pencereli 1600*900 olunca akıcı oluyor. Sorun ne olabilir? 900 FPS'lerde dolaşıyorum FPS öyle 800e filan da inmiyor ama droplar var.
Atmamı istediğiniz bir görsel varsa atayım, şimdi neyi atacağım bilemedim.

Diğer oyunlarda böyle bir sorun yok bu arada.

İşlemci: R7 7800X3D
RAM: 32 GB
SSD: Kingston KC3000
Ekran k: 4090
İşletim sistemi: Windows 11

Bu arada eklemeyi unutmuşum ama Asus 540 Hz monitör var. Şimdi fark ettim de monitörü 144 hz üstüne alınca sorun oluyor ama bu monitörü Windows 10 kullanırken de kullandım o zaman sorun yoktu. Monitörün kusurlu olduğunu aklıma getirmek istemiyorum da Win 10 kullanırken sorun yoktu; Win 11 kullanırken sorun var.

Windows 10'a geçeceğim eğer konuya yakın zaman içerisinde mesaj gelmezse ve o zaman da böyle sorun devam ederse neyde sorun var yardımınıza ihtiyacım olacak.

Güncelleme: Şu an Windows 10'a geçiyorum.

Son düzenleme:
Bu arada eklemeyi unutmuşum ama Asus 540 Hz monitör var. Şimdi fark ettim de monitörü 144 hz üstüne alınca sorun oluyor ama bu monitörü Windows 10 kullanırken de kullandım o zaman sorun yoktu. Monitörün kusurlu olduğunu aklıma getirmek istemiyorum da Win 10 kullanırken sorun yoktu; Win 11 kullanırken sorun var.

Windows 10'a geçeceğim eğer konuya yakın zaman içerisinde mesaj gelmezse ve o zaman da böyle sorun devam ederse neyde sorun var yardımınıza ihtiyacım olacak.

Güncelleme: Şu an Windows 10'a geçiyorum.
Bence Windows 10'a geçmenize gerek yok. V-Sync ayarınız kapalıysa açarak denemenizi öneririm.

Windows 11 için diyorsunuz galiba. Windows 10'u 540 Hz ile kullanıyotum ve bir sorun yok.

Bildiğim kadarıyla Windows 10'da 500Hz üstü ekranlar desteklenmiyor ve otomatik olarak 500Hz çalışıyor. Belki son zamanlarda 500Hz üstüne destek gelmiş ve kaçırmış olabilirim ama çok uzun bir süre boyunca Windows 10 500Hz üstünü desteklemedi.

Bildiğim kadarıyla Windows 10'da 500Hz üstü ekranlar desteklenmiyor ve otomatik olarak 500Hz çalışıyor. Belki son zamanlarda 500Hz üstüne destek gelmiş ve kaçırmış olabilirim ama çok uzun bir süre boyunca Windows 10 500Hz üstünü desteklemedi.
Evet, 500 ile sınırlıymış hocam.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt