Valorant’ta maçta instalock atmaktan kavga oldu ve ben karşıdaki şahsa maçta küfür ettim, oyunu trollediği için. Kendisi bana maç sonu ses kaydını aldığını söyleyerek “her şeyi seni dava edicem, CİMER’e vereceğim” diyerek tehdit etti. Yaşım 18’in altında, aklıma takılan sorular var:
Bu şahıs ses kaydı aldığını söylemeden almış, yani izinsiz almış.
Bu şahıs sizi CİMER’e verse, maksimum ne olur?
Maçta küfür yüzünden bu kadar uğraşıp ceza aldırabilir mi?
İlk öncelikle kayıt almadığını söyleyeyim. Sonrasını düşünmeden hareket etme, sonra böyle korkarsın. Diyelim kayıt aldı ve seni bir şekilde suç duyurusunda bulunmak için savcılığa gitti. "Bununla mi uğraşacağız?" deyip gönderecekler. Bir şey olmaz, insanlara küfür etme.
Ben de öyle düşünüyorum hocam. Korkutmak icin yapıyor olabilir. Kendisi küfur etmedi troll yapti sadece maç içinde birkaç defa küfür ettim sinirlendiğim için.
Maalesef hocam. Başım derde girmesin diye, benimle kavga edene yumruk atmayan bir adamım. Üstüne üstlük burada yazmayı unuttum ama maçtan sonra gruba çağırıp özür diledim, küfür etmemle alakalı. Ama kendisi CİMER’e vereceğini, her şeyi ses kaydına aldığını söyledi. Ben de “sen bilirsin” deyip çıktım.
İlk öncelikle kayıt almadığını söyleyeyim. Sonrasını düşünmeden hareket etme, sonra böyle korkarsın. Diyelim kayıt aldı ve seni bir şekilde suç duyurusunda bulunmak için savcılığa gitti. "Bununla mi uğraşacağız?" deyip gönderecekler. Bir şey olmaz, insanlara küfür etme.
Hocam, pek korkum yok, sadece uğraşmak istemiyorum. Ben maçtan sonra şahıstan özür diledim, hatta ona dedim: “İstersen özrümü de ses kaydına al, ben senden adam gibi özür diliyorum” dedim. Kendisi ise “Yok, seni CİMER’e şikayet edeceğim” dedi, bilmem ne.
Her ne olursa olsun ister yazı ister ses, oyunda yaşanan şahsi tartışmalar kolay kolay davaya taşınmaz. Ha ben rütbeli ya da yüksek yetkili devlet adamlarına küfredip sonucu görmek istiyorum dersen biz de merak ediyoruz.
Bunun dışında ses kaydı almadığına da adım gibi eminim.
Ama keşke ses kayıtları bir işe yarasa da milletin annesini ablasını oyunda meze edenler gereken cezayı alsa. Umarım bu toksik davranıştan kurtulursun. Küfürle dil dökmek yerine 30-40 dakikalık bir oyun için sustur geç.
Ama keşke ses kayıtları bir işe yarasa da milletin annesini ablasını oyunda meze edenler gereken cezayı alsa. Umarım bu toksik davranıştan kurtulursun. Küfürle dil dökmek yerine 30-40 dakikalık bir oyun için sustur geç.
Hocam, bilseniz toksik bir oyuncu değilim. Ama şahıs o kadar sabrımı zorladı ki en son küfür ettim. Beni bilen bilir, ben okulda zorbalık yaptıklarında bile geçiştiririm, gidip kolay kolay birisinin anasını bacısını meze yapmam.