1 ay önce Unlost - FPS isimli bilgisayarı satın aldım. İlk hafta oyun çok akıcı bir şekilde oynanırken bir anda bu akıcılık bozuldu. Birçok ayar Windows, NVIDIA ayarı ve birçok sistem testi yaptım ama sonuç bulamadım. Valorant'ı +450 FPS oynarken %1 ve %0.1 Low FPS'lerim düşük. Anlamadığım şey, sıfır bir sistem her şey güzel giderken bir anda neden böyle bir sorun yarattı? Ya da bunu tetikleyen bir şey olabilir mi?
YARDIMCI BİLGİLER:
Donanım tarafında sıcaklık testleri yaptım ve sorunsuz.
Memtest86 ile 3 saat süren RAM testinde de sorun yok.
Format attım ve sürücüleri resmi sitelerden güncel bir şekilde kurdum.
Programı kurup, tekrar RAM'lerin çipini kontrol etmek için önerdim. Görseldeki adımları takip edip, tabloyu buraya paylaşırsın. ZenTimings zaten paylaştın, ayarlar ZenTimings tablosuna göre yapılacak.
Programı kurup, tekrar RAM'lerin çipini kontrol etmek için önerdim. Görseldeki adımları takip edip, tabloyu buraya paylaşırsın. ZenTimings zaten paylaştın, ayarlar ZenTimings tablosuna göre yapılacak.
az önce claude desteğiyle expo profile 1 yapıp CPU NB/SoC Voltage 1.15 yaptım. valorantta oyundan atmadı. sanırım bu şekilde daha stabil çalıştı. ilk kez expo profile1 iken valorant oynattı. ama oyun akıcılığı hala çok kötü durumda
İki RAM'in çipi farklı, birisi Samsung Q - die geçiyor, diğeri Kingston A- die yazıyor, bu konudaki görüşün nedir @ggbye ayar ile uğraşalım mı? Yoksa RAM değişikliği şart mı? Gerçi sen bu çipleri @Ayhan Dönmez hocamızın dediği gibi, ekran kartı tutucu olarak kullanırsın EXPO açınca sistemin açılması bile mucize, MSI anakart her yerde sıkıntı, RAM'ler 6000 MHz CL30 olsaydı daha iyi olurdu. @Yakuza
İki RAM'in çipi farklı, birisi Samsung Q - die geçiyor, diğeri Kingston A- die yazıyor, bu konudaki görüşün nedir @ggbye ayar ile uğraşalım mı? Yoksa RAM değişikliği şart mı? Gerçi sen bu çipleri @Ayhan Dönmez hocamızın dediği gibi, ekran kartı tutucu olarak kullanırsın EXPO açınca sistemin açılması bile mucize, MSI anakart her yerde sıkıntı, RAM'ler 6000 MHz CL30 olsaydı daha iyi olurdu. @Yakuza
Hocam sistem ilk hafta 1x16 ram ile sıkıntısız çok akıcı oyun oynatırken neden bir anda bozuldu onu anlamadım. o zaman neden çok iyidi her şey. bunu anlayamıyorum.
Hocam sistem ilk hafta 1x16 RAM ile sıkıntısız çok akıcı oyun oynatırken neden bir anda bozuldu onu anlamadım. O zaman neden çok iyiydi her şey. Bunu anlayamıyorum.