Merhaba arkadaşlar, ben 4-5 ay önce Instagram'da terör sempatizanı ve ülke bölücülüğüne karşı birçok paylaşım yapan bir adamı CİMER'e şikayet ettim. Arkadaşlara anlattığımda kimse ciddiye almaz ve uğraşmaz veya zaman kaybı dediler. Ben, bu tür insanların kendi toprağımızda rahatça yaşamalarından nefret ettiğim için CİMER'e şikayet ettim.
Ettikten sonra neredeyse 1 ay geçti ve bana bir mail geldi. Mailde ise şöyle yazıyordu ”kontrollere başladık” diye. Neyse, ben bunu görünce oldukça sevindim, bu tür durumlarla ilgilenmelerine. Sonra bugün beni arayan Yozgat tem emniyet ismimi ve T.C. Numaramı teyit etti. "Yozgat'ta şahsı yakaladık, ifadesini aldık ve savcılığa dosyayı gönderdik" dedi. Ayrıca "eğer sen de Yozgat'ta olsaydın, eklemek istediğin bir şey olup olmadığını öğrenmek için seni ifadeye çağıracaktık ve bilgilendirmek için aradık" dedi.
Mersin'de olduğum için muhtemelen çağırmayacaklar, ama adam şöyle dedi: Böyle durumlara duyarsız kalmayın ve bu şekilde devam edin. Siber suçların dışında bir birim daha var mış terör sempatizanlığına karşı onlarda bu durumlar için daha hızlı bir dönüş için çalışıyorlarmış. Sözün özü, bu tür durumları gördükçe lütfen CİMER'e bildirin.
Bana 1 ay önce gelen mail:
Eki Görüntüle 18414