Rehber (VBIOS MOD) HP Victus 15-FA1XXX laptopta RTX 4050 Watt limiti nasıl arttırılır?

avkila.tech 4

Uzman
Makaleler
1
Selamlar arkadaşlar. Bu rehberde yeni aldığım HP Victus 15 laptopta nasıl RTX 4050 ekran kartının watt limitini 75 Watt'dan 105'e arttırdığımı anlatacağım. Rehbere geçmeden önce şu uyarıları yapmak isterim:

Bu işlem risklidir. Bu işlemden sonra görüntü almama, sistemin açılmaması, HDMI gibi portların çalışmaması, aşırı ısınma, VRM/MOSFET/CHOKE yanması gibi durumlardan ben sorumlu değilim. Bu laptoplar 105W için değil, 75W için tasarlanmış cihazlardır. Sırf kaldırabiliyor diye sokakta gördüğünüz tüm araçlarda stage 1 yazılım atılmadığı gibi laptoplarda da stabilite ve güvenlik için bu tür kısıtlamalar bulunur. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız bu rehbere devam etmeyin. Oluşabilecek zararlardan ben sorumlu değilim.

Gereken dosyalar:
NVFlash 5.867 (Otomatik yeni sürüm günceller)
MSI RTX 4050 105W VBIOS
Adım adım yapılması gerekenler:

İlk başta nvflash64 isimli dosyayı dümdüz nvflash olarak değiştirin ki hem 64 bit hatası almayın hem de komutları doğru girin. Sonrasında NVFLASH ile vBIOS dump alıyoruz. Bunu yapmak için komut satırına nvflash --save save.rom yazdıktan sonra Enter'a basıp BIOS dump çıkarmasını bekliyoruz. Bu yeni oluşan save.rom dosyasını saklayın, olur da patlarsanız bununla kurtarabilirsiniz.

VBIOS dosyanızı aldıktan sonra yeni VBIOS'u yazdırmak için ilk başta korumaları kapatmanız gerek, yoksa subsystem ID vb. şeyler uyuşmadığı için asla flashlama yapmaz. Bunun için komut satırına nvflash --protectoff yazıyoruz. Bundan sonra flashlama işlemini yapabiliriz.

Geldik işin en korkutucu kısmına. Flashlama zamanı. Komut satırına nvflash --index=0 -6 260894.rom yazıp Enter'a basıyoruz. Yaklaşık 1 dakika içinde yeni VBIOS yazdırılmış oluyor.

Bu işlemden sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Driver hatası almanız çok olası, driver'ınızı DDU ile silip temiz driver kurun, düzelecektir. Hata kodu olarak 10 alacaksınız muhtemelen.

Ve artık 105W bir RTX 4050 sahibisiniz. Hayırlısı olsun. Sıcaklıkları 85'in üstüne çıkartmayın mümkünse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…