VDSL internet bağlantısı sık sık kopuyor

Kalenderadam

Uzman
Makaleler
1
Yer
Dünyada bir yer!
Merhabalar,

Arkadaşlar uzun zamandır internet erişimimde sık sık kopmalar meydana geliyor. Modemim "Keenetic Hopper DSL" bir problem olacağını düşünmüyorum fakat yine de Keenetic müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim yardımcı oldular modem de bir sıkıntı yok. İnternet servis sağlayıcısı ile de iletişime geçtim hattı incelediler ve eve kadar olan hattı kontrol ettiler bir problem görünmüyor. Hatta ev içi tesisatı cat-6 kablosu ile değiştirdim. Hâlâ sık sık kopma problemini bir türlü çözmediler. Bu konuda bilgisi olan yardım ederse çok memnun olurum.

Merhaba,

Arkadaşlar uzun zamandır internet erişimimde sık sık kopmalar meydana geliyor. Modemim "Keenetic hopper DSL" bir problem olacağını düşünmüyorum fakat yine de Keenetic müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim yardımcı oldular modem de bir sıkıntı yok. İnternet servis sağlayıcısı ile de iletişime geçtim hattı incelediler ve eve kadar olan hattı kontrol ettiler bir problem görünmüyor. Hatta ev içi tesisatı CAT-6 kablosu ile değiştirdim. Hâlâ sık sık kopma problemini bir türlü çözmediler. Bu konuda bilgisi olan yardım ederse çok memnun olurum.

SNR margin değerlerinin bulunduğu bölümü komple screenshot alıp atın.

CRC hataları kopma yaşanmadan önce ne durumda? Hat değerlerinizi de ekler misiniz?

İç tesisatı kontrol ederken buna benzer bir cihazla baktılar mı?
Eki Görüntüle 521
Hattımızın kullanabilir kapasitesi 88Mbps ve SNR değeri 12dB. Hattımızın ulaşabileceği en yüksek download hızı 104Mbps. Bu hatta 100Mbps sunan paket aldığımızı ve değerlere modem arayüzünden baktığımızı düşünelim. SNR değeri muhtemelen 8dB veya 9dB çıkacaktır. Bu nedenle ne kadar yüksekse o kadar iyi kavramını boşa çıkarıyoruz.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 108
SNR değerleriniz pek sağlıklı değil kopma yaşanması kuvvetle muhtemel.
Ya gerçekten bunu argüman olarak sunmaktan bıkmadınız mı? SNR'dan önce hattın yükü ve zayıflaması yırtık çorap gibi ortada.

Ya diyecek bir şey bulamıyorum artık. Boşuna yazdık şu konuyu da...

Elle SNR ayarı varsa, SNR değerini 10'a alıp mısın?

İç tesisata çekilen CAT-6'nın kalitesi beni şüphelendirdi çünkü hattın elektriksel yükü 100Mbps alıyormuş gibi davranıyor. Bu hiç normal gelmedi...
Cat-6 koblosunun markası "Nexans Category 6" kalitemidir bilmiyorum.
SNR değerleriniz pek sağlıklı değil kopma yaşanması kuvvetle muhtemel.
Çözüm öneriniz nedir hocam.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt