Vergi zamlarını protesto eden Kenya halkı meclisi bastı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 995
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 526
  • Etiketler Etiketler
    protesto vergi

995

Uzman
İlk 1.000!
Makaleler
1
1187197 (1).webp

Kenya'da vergi zammını içeren yasaya karşı büyüyüyen protestolarda, parlamento binası ateşe verildi. En az 10 kişinin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Ülkede internet bağlantısında ise büyük bir kesinti yaşanıyor.
Meclise girmeye çalışan eylemcilerden davis tafari, "parlamentonun kapatılmasını ve her bir milletvekilinin istifa etmesini istiyoruz. Yeni bir hükümetimiz olacak" diye konuştu.
Olaydan görüntüler;

Bu haber sizce, Mehmet şimşek'in temmuz ayında yapacağı zam ve vergi zammına örnek olacak mı, Türk halkının Kenya gibi tepki gösterip göstermeyeceği veya sadece bir kereden bir şey olmaz diyerek umursamayacağı merak ediliyor. Temmuz'da, zam ve vergilerle birlikte zorlu bir dönem bizi bekliyor ve Mehmet şimşek halka daha fazla yük bindirecek. Ben en çok Temmuz'da neler olacağını merak ediyorum.

Haber kaynakları;

Son düzenleyen: Moderatör:
Temmuz'da yaşanabilir mi hocam? Çünkü bayağı bir zam gelecek ve vergi zamları da gelecek bence halk kaldıramayacak yaşanabilir diye tahmin ediyorum.
Halkın zaten %52'si halinden memnun. Devlete karşı isyan çıkarılmak istense ilk başta %52 ile uğraşmak lazım.

Mümkün olup olmadığını sen düşün. :D

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt