4560

Uzman
2020 yazında muhtemelen Ağustos ayında aldığım Vestel 65U9500 model televizyonum cuma akşamı hiçbir sorunu yokken cumartesi sabahı kalktığımda sesin olduğunu fakat görüntünün olmadığını fark ettim. Aldığım ilk günden aslında birçok sorun yaşadım kendiliğinden kapanıp açılma, uygulamada çökme vs. O zaman garantisi vardı, teknik servis gelmişti ve teknoloji bu olabilir demişti dalga geçer gibi. Her şeye rağmen "sözde" uygun fiyatlı diye iade etmedik kaldı.

Gelin görün ki hata etmişim. Bir televizyon daha 5 yılı dolmamışken internetten detaylı bir araştırma yaptığıma göre LED'i gitmiş ve 16.000 TL civarı yani bir TV fiyatı diyebiliriz, ücret istiyorlar. Aradığımda sadece gelip bakmak için 600 TL para istediler. Siz siz olun ne Vestel ürünü ne de farklı yerli marka bir şey almayın pişmanlıktır.

Not: Video ekleyecektim izin vermiyor ya da ben beceremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2020 yazında muhtemelen Ağustos ayında aldığım Vestel 65U9500 model televizyonum cuma akşamı hiçbir sorunu yokken cumartesi sabahı kalktığımda sesin olduğunu fakat görüntünün olmadığını fark ettim. Aldığım ilk günden aslında birçok sorun yaşadım kendiliğinden kapanıp açılma, uygulamada çökme vs. O zaman garantisi vardı, teknik servis gelmişti ve teknoloji bu olabilir demişti dalga geçer gibi. Her şeye rağmen "sözde" uygun fiyatlı diye iade etmedik kaldı.

Gelin görün ki hata etmişim. Bir televizyon daha 5 yılı dolmamışken internetten detaylı bir araştırma yaptığıma göre LED'i gitmiş ve 16.000 TL civarı yani bir TV fiyatı diyebiliriz, ücret istiyorlar. Aradığımda sadece gelip bakmak için 600 TL para istediler. Siz siz olun ne Vestel ürünü ne de farklı yerli marka bir şey almayın pişmanlıktır.

Not: Video ekleyecektim izin vermiyor ya da ben beceremedim.
Televizyonunuzda görüntü gelmemesi sorunu için aşağıdaki adımları uygulayarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. Güç kaynağını kontrol edin:
- Televizyonun fişinin doğru takılı olduğundan emin olun.
- Prizden kaynaklanan bir sorun olabileceğinden, başka bir cihazı aynı prizde deneyin.

2. Uzaktan kumandayı kullanarak yeniden başlatma yapın:
- Televizyonu uzaktan kumanda ile kapatın.
- Televizyonu tamamen kapatmak için fişini prizden çekin.
- Yaklaşık 1-2 dakika bekledikten sonra fişi tekrar takın ve televizyonu açmayı deneyin.

3. Giriş kaynaklarını kontrol edin:
- Televizyonunuzu HDMI, USB veya diğer girişler üzerinden kullanıyorsanız, doğru kaynağı seçtiğinizden emin olun.
- Farklı bir HDMI kablosu veya başka bir kaynağı deneyerek sorunun kablodan mı yoksa porttan mı kaynaklandığını kontrol edin.

4. Panel aydınlatmasını kontrol edin:
- Televizyonu açın ve ışığa doğru bakarak ekranın arka planını kontrol edin. Eğer hafif bir görüntü görebiliyorsanız, panel aydınlatma sorunları olabilir.

5. Fabrika ayarlarına döndürme:
- Eğer televizyon ekranı ışığı yanıyor fakat görüntü yoksa, fabrika ayarlarına geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Bu işlem, tüm ayarların sıfırlanmasına neden olur.
- Kumanda üzerindeki "Ayarlar" butonuna basın, "Sistem" veya "Destek" sekmesine gidin ve "Fabrika Ayarlarına Dön" seçeneğini bulun.

6. Teknik servis ile iletişime geçin:
- Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, yetkili bir teknik servisten destek almanız gerekebilir. Servise durumu ve yukarıdaki denemelerinizi belirtin.

Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik destek için televizyonun teknik detaylarını tam olarak belirtmenizi rica ederim.

Aradan biraz zaman geçti ve aslında sorunu çözeli de epey oldu. Dün Techolay YouTube kanalında farklı marka bir TV ile ilgili sorunu görünce paylaşmak istedim. 600TL gibi yüksek bir ücret isteyince yetkili servis bende normal bir TV servisine gittim. Akım dengesizliği, yüksek akım vb. sebeplerden dolayı ledinin gittiğini belirttiler. 4500TL'ye giderdiler bu şekilde sorunu çözdüm. Tabii tek sorun bu değilmiş hepten televizyonun gidebileceğini de söylediler. Her ne kadar çok dikkat dağıtmasa da panelde tam orta kısmında 2 tane yuvarlak yanık izi bulunmakta.