VINN cihazının IMEI numarasının silinmemesi nasıl sağlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NeonDragon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 33
  • Etiketler Etiketler
    imei

NeonDragon

Çalışkan
Arkadaşlar elimde VINN cihazı var. 1 senedir kullanılmayan cihazların IMEI numaraları siliniyormuş. Ben bunu en son geçen sene Mart'ta kullanmıştım arayüzüne falan bağlanılmıyor bozuk diye kullanmayı bıraktım. O günden beri bir daha açmadım. İçinde de telefon hattı var ama hat aramaya kapanmış 1 ay sonra tamamen kapanacak. Her ne kadar bozukta olsa IMEI numarası silinmesin istiyorum. Bunun IMEI silinmemesi için cihazı açıp 1 saat öyle açık tutsam içindeki hatla beraber IMEI numarası aktif kalır mı, yoksa içine aramaya açık bir hat mı takmam lazım?

Not olarak cihazı açtım sinyal ışığı yeşil yanıyor ama VINN cihaz olduğu için ve arayüzüne de erişemediğim için işlem yapamıyorum şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar elimde VINN cihazı var. 1 senedir kullanılmayan cihazların IMEI numaraları siliniyormuş. Ben bunu en son geçen sene Mart'ta kullanmıştım arayüzüne falan bağlanılmıyor bozuk diye kullanmayı bıraktım. O günden beri bir daha açmadım. İçinde de telefon hattı var ama hat aramaya kapanmış 1 ay sonra tamamen kapanacak. Her ne kadar bozukta olsa IMEI numarası silinmesin istiyorum. Bunun IMEI silinmemesi için cihazı açıp 1 saat öyle açık tutsam içindeki hatla beraber IMEI numarası aktif kalır mı, yoksa içine aramaya açık bir hat mı takmam lazım?

Not olarak cihazı açtım sinyal ışığı yeşil yanıyor ama VINN cihaz olduğu için ve arayüzüne de erişemediğim için işlem yapamıyorum şu an.
IMEI numarasının silinmemesi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Cihazı Açın: VINN cihazınızı açın ve açık kalmasını sağlayın. Sinyal ışığının yeşil yanması, cihazın ağ ile bağlantı kurduğuna işaret eder.

2. Hattı Kontrol Edin: Cihazda mevcut olan SIM kartın durumunu kontrol edin. Eğer SIM kart hala aktifse, IMEI numarası silinmemesi için yeterli olacaktır.

3. Açık Kalma Süresi: Cihazı en az 30 dakika ile 1 saat arasında açık tutun. Bu süre zarfında cihaza bağlı SIM kartın operatörle iletişim kurması, IMEI’nin silinmesini önleyebilir.

4. Aramaya Açık Hat: Eğer cihazın içindeki SIM kart aramaya kapalıysa, bunu geçici olarak aramaya açık bir hatla değiştirmeyi deneyin. Arama yapabilir durumda bir hat kullanmak, IMEI numarasının silinmesini önleyebilir.

5. Düzenli Kullanım: Cihazı düzenli olarak kullanmak, süre sonunda IMEI numarasının silinmesini engelleyebilir. Bu nedenle, gelecekte cihazı belirli aralıklarla açıp kullanmanız faydalı olacaktır.

6. Destek Alın: Eğer cihaz hala arayüzüne bağlanamıyorsanız ya da başka sorunlar yaşıyorsanız, VINN'ın müşteri destek hattı ile iletişime geçmek iyi bir seçenek olabilir.

Bu adımları uygulayarak IMEI numaranızın silinmemesini sağlayabilirsiniz.

Mullvad DNS'i bilmiyorum ama Cloudflare DNS verebilirim.
Kod:
start "" goodbyedpi.exe -5 --set-ttl 5 --dns-addr 1.1.1.1 --dns-port 53
Kod:
@ECHO OFF
PUSHD "%~dp0"
set _arch=x86
IF "%PROCESSOR_ARCHITECTURE%"=="AMD64" (set _arch=x86_64)
IF DEFINED PROCESSOR_ARCHITEW6432 (set _arch=x86_64)
PUSHD "%_arch%"

start "" goodbyedpi.exe -5 --set-ttl 5 --dns-addr 1.1.1.1 --dns-port 53

POPD
POPD

IMEI gümlerse burdan tekrar aktif edebilme imkanı var.
Başkasından satın aldım cihazları. Galiba buradan aktif etmek için kendi cihazın olması gerekiyor. İkinci el olarak almıştım bunu.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt