Çözüldü VirtualBox'daki virüs ana bilgisayara geçebilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hacidayiwafel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 70
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Öncelikle VirtualBox'a Guitar Rig 7 denen bir program var bunu sanal PC'ye kuracağım Windows 10 ve virüslü olmasından korkuyorum ve ana bilgisayara da gelmesini istemem.

NAT ağ bağlantısı kullanıyorum panoya yapıştırma kapalı sürükle bırak da kapalı ama paylaşılan dosyalar nasıl kapatılır onu bulamadım ve virüs bulaşır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle VirtualBox'a Guitar Rig 7 denen bir program var bunu sanal PC'ye kuracağım Windows 10 ve virüslü olmasından korkuyorum ve ana bilgisayara da gelmesini istemem.

NAT ağ bağlantısı kullanıyorum panoya yapıştırma kapalı sürükle bırak da kapalı ama paylaşılan dosyalar nasıl kapatılır onu bulamadım ve virüs bulaşır mı?

Geçer, IAT gizleme ile Heuristic'ten geçip direk PowerShell proccesin de çalışan Stealer'lar var.
API hooking ile amsı hook sistemini patchleyip, kendi Shell kodunu parse ettiren Malware'ler var.
Fakat bunlar özel exploitlerdir ve herkes yapamaz, derinlemesine C++ ve winapı bilgisi gerektirir.

Yine de, dikkatli ol.

Geçer, IAT gizleme ile Heuristic'ten geçip direk PowerShell proccesin de çalışan Stealer'lar var.
API hooking ile amsı hook sistemini patchleyip, kendi Shell kodunu parse ettiren Malware'ler var.
Fakat bunlar özel exploitlerdir ve herkes yapamaz, derinlemesine C++ ve winapı bilgisi gerektirir.

Yine de, dikkatli ol.

Çözüm
Geçer, ıat gizleme ile Heuristic'ten geçip direk PowerShell proccesin de çalışan Stealer'lar var.

Yine de, dikkatli ol.

Malware bytes la tarattım Virtual da ana PC'de Kaspersky premiumdfa var yani bir şeyde bulmadı şu an.

Malware bytes la tarattım Virtual da ana PC'de Kaspersky premiumdfa var yani bir şeyde bulmadı şu an.

Sorun yok o zaman, fakat yine de dikkatli olmak gerek.
Malware fudlanmış olabilir, az bir olasılık fakat gerçekten öyleyse, PowerShell kullanacak geçirecek genelde.
Görev Yöneticisi'nden sürekli arka planda çalışan bir PowerShell processi var mı diye kontrol et, eğer yoksa temiz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt