Vites R ve D konumunda iken el frenini çekince araba hareket eder mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Learnof
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 414
  • Etiketler Etiketler
    araba eder

Learnof

Üstün
Makaleler
3
Yeni bir araç aldım normalde easytronik şanzıman kullanıyordum. Onda vites hangi konumda olursa olsun araç el freni çekiliyken kalkış desteğini kullanmıyordu. Bu araçta ise R ve D konumunda araçta el frenini çektiğinde yavaş yavaş kalkmaya başlıyor. Normal bir durum mu?

El freni çektiğinizde araba hareket ediyor derken bundan kastınız bir miktar kayıyor olması mı? Eğer buysa vites ile değil de frenler ile ilgili bir durum var.

Veyahut el frenini indirince mi demek istediniz?

El freni ile mi kalkmaya çalışıyorsunuz?

Elektronik fren ise kendini yavaşca bırakacağından normaldir. Kendini yavaşca bıraktığı için kalkış da yavaş olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tork konventörlü otomatik vitesli aracımda el freni çekili iken vitesi D'ye veya R'ye aldığımda araba gitmeye çalışıyor ancak el freni tutuyor.

Yeni bir araç aldım normalde easytronik şanzıman kullanıyordum. Onda vites hangi konumda olursa olsun araç el freni çekiliyken kalkış desteğini kullanmıyordu. Bu araçta ise R ve D konumunda araçta el frenini çektiğinde yavaş yavaş kalkmaya başlıyor. Normal bir durum mu?

Bizde en sondan bir onceki kasa Clio kiraladik manuel el freni cekik araba ilerliyor ancak egimli arazide el freni cekince duruyor herhalde eski duzenek seklinde yani telli degil daha cok dugmelilerin calisma prensibinde gibi calisiyordu demem o ki herhalde sizin aracinizda oyle.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt