OpenCore Vivobook 15 kurulum sonrası sistem açılırken gri ekranda kalıyor

Makaleler
16
Yer
LTAF
Vivobook laptopum için uygun EFI'yi GitHub'daki bir sayfadan bulmuştum, sadece core sayısı patchini yaparak kuruluma geçtim ve kurdum. OpenCore'dan Macintosh diskini direkt seçtiğimde gri ekrana atıyor, neden olabilir?

Sistem:
ASUS Vivobook M1502YA
Ryzen 7 7730U + iGPU
16GB DDR4 3200MHz RAM
512GB SOLIDIGM SSD

NootedRed'i kapattığımda hello ekranı geliyor bu arada, ama NootedRed ile kurulum ekranına ulaşamıyorum.

EFI dosyam:

Config dosyanı paylaşır mısın? Bir de işlemci test sonuçlarını da paylaşır mısın?
Config dosyasi:

CPU Bench:

Su an hocam mesela CPU 87 derecede ama fan hizlanmiyor, 87-90 derecede sabit tutuyor sadece.

Son düzenleme:
Sistemi USB'siz mi bootluyorsun? Denemen için configi geri paylaşacağım birazdan.

Reset NVRAM yaptıktan sonra özellikle tekrardan sistemde Geekbench yapıp sonuçları paylaşır mısın? SSDT-PLUG vardı fakat kapattım. AMD sistemler için bir önemi olmaması lazım ayrıca Monterey veya Ventura'dan sonra gereksinimi kalmamıştı.

Son düzenleme:
PLUG'u kapatınca sistem hiç açılmadı hocam, laptop olduğu için farklı olabilir mi?

Verbose'ta ne aldın peki? Plug'ı devreye alıp attığım config ile deneme yaptın mı?

Verbose'ta ne aldın peki? Plug'ı devreye alıp attığım config ile deneme yaptın mı?
Verbose'da ne aldığıma bakmamıştım. Plug'u devreye alıp attığın configle kullandım, pek bir fark göremedim. AMD Power Gadget'tan CPB'yi kapatınca 2GHz sabit çalışıyor ve derece 50'yi geçmiyor, bilgisayar fan'da açmıyor, öyle mi kullansam acaba emin olamadım, CPB'yi açtığım an 4.2GHz'a çıkıyor.

Attığım config ile bench sonuçlarına baktın mı? Fark göremedim derken normal kullanımı mı kastediyorsun yoksa dereceleri mi? SMCSuperIO.kext'i de ekleyip bi' fan vb. değerlerini gözlemle bakalım. Ayrıca SMCAMD kextlerini devre dışı bırakmayı da dene. O iki kext deneysel ve her sistemde benzer verim elde edilmiyor.

Deneyeyim de, yine bir sorun yaşadım şimdilik askıya aldım. ASUS VRAM arttırmaya izin vermediği için 512MB VRAM dolunca kırmızı ekran oluyor uygulamalar ve çöküyor. Smokeless UMAF tooluyla denedim ama ASUS ayarları kilitlemiş galiba, değiştiremedim.

Windows'ta da 512MB ama dinamik olarak RAM'den alıyor kafasına göre, macOS'da bunu yapamıyoruz sanırsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…