VMware vs VirtualBox

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kadirCN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 767
  • Etiketler Etiketler
    virtualbox

kadirCN

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Türkiye, Hakkari
Sanal makine kurmak istiyorum daha önce VirtualBox kullanıyordum ve çok kasıyordu 5 çekirdek 8 GB RAM veriyordum fakat hangi program daha hızlı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Ryzen 5500 işlemci.
ASUS B450 m anakart.
XPG 16 GB 3200MHz RAM.
ASUS RX6600 ekran kartı.

Ne çalıştırıyorsunuz ve ekran kartına kaç MB veriyordunuz?
Ne yapacaksın makineyle ve ne kullanacaksın?

Son düzenleyen: Moderatör:
VMware'ın özellikleri daha iyi. Ayrıca ekran kartı performansı çok daha iyi. Virtualbox'da en fazla 256MB VRAM verebilirken, VMware'da eğer donanımınız destekliyorsa - genelde iş serisi NVIDIA GPU'ları bunu destekler - kendi ekran kartınızı bile sanal makineye tanımlayabilirsiniz.

İkisini de uzun süre kullanmış biri olarak söylüyorum;

VMware tekler geçer.

Ne çalıştırıyorsunuz ve ekran kartına kaç MB veriyordunuz?
Ne yapacaksın makineyle ve ne kullanacaksın?

256MB ekran kartı veriyordum. Arada bir virüslü uygulamaları deniyordum yani çok fazla da bir sistem gerekmiyorduda gene de kasıyordu.

Herkesin cevaplarına çok teşekkür ederim, VMware kuracağım.

İfadeler: 29
Merhaba. VMware Workstation sadece parasanallaştırılmış sürücü ile GPU hızlandırması destekler. OpenGL ve DX çağrıları Vulkan çağrılarına dönüştürülerek hızlandırma sağlanır. VMware Workstation'da PCI Passtrough mümkün değildir. VMware EXSI ile yapılabilir fakat EXSI bir hypervisor yani doğrudan kurulması gerekiyor bilgisayar(lar)a, başlı başına bir işletim sistemi gibi.

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, Linux kullanıyorsanız QEMU KVM daha iyi tercih olur. KVM'nin ayrıca GPU Passtrough desteği mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…