Sanal makine kurmak istiyorum daha önce VirtualBox kullanıyordum ve çok kasıyordu 5 çekirdek 8 GB RAM veriyordum fakat hangi program daha hızlı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Ryzen 5500 işlemci.
ASUS B450 m anakart.
XPG 16 GB 3200MHz RAM.
ASUS RX6600 ekran kartı.
Sanal makine kurmak istiyorum daha önce VirtualBox kullanıyordum ve çok kasıyordu 5 çekirdek 8 GB RAM veriyordum fakat hangi program daha hızlı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Ryzen 5500 işlemci.
ASUS B450 m anakart.
XPG 16 GB 3200MHz RAM.
ASUS RX6600 ekran kartı.
VMware'ın özellikleri daha iyi. Ayrıca ekran kartı performansı çok daha iyi. Virtualbox'da en fazla 256MB VRAM verebilirken, VMware'da eğer donanımınız destekliyorsa - genelde iş serisi NVIDIA GPU'ları bunu destekler - kendi ekran kartınızı bile sanal makineye tanımlayabilirsiniz.
VMware'ın özellikleri daha iyi. Ayrıca ekran kartı performansı çok daha iyi. Virtualbox'da en fazla 256MB VRAM verebilirken, VMware'da eğer donanımınız destekliyorsa - genelde iş serisi NVIDIA GPU'ları bunu destekler - kendi ekran kartınızı bile sanal makineye tanımlayabilirsiniz.
Merhaba. VMware Workstation sadece parasanallaştırılmış sürücü ile GPU hızlandırması destekler. OpenGL ve DX çağrıları Vulkan çağrılarına dönüştürülerek hızlandırma sağlanır. VMware Workstation'da PCI Passtrough mümkün değildir. VMware EXSI ile yapılabilir fakat EXSI bir hypervisor yani doğrudan kurulması gerekiyor bilgisayar(lar)a, başlı başına bir işletim sistemi gibi.