Volkswagen ID.3 beygir gücünü abonelikle satıyor: İşte İngiltere fiyatları

143

Yetkin

İngiltere'de satılan elektrikli Volkswagen ID3. modellerindeki beygir gücü 201 beygir, normalde beygir gücünün 228 olması gerekiyor ancak Volkswagen bunu paraya dökmüş. Belli bir ödeme karşılığında ekstra gücü satın alabiliyorsunuz. Normalde abonelik hizmetlerinin, sürekli paraya dökülmesini görüyorduk ancak ilk kez elektrikli arabanın gücünün, ekstra para karşılığında açıldığını gördüm ve aylık, yıllık veya tek seferlik ödeme karşılığında arabanın ekstra gücü açılabiliyor.

Abonelik fiyatları da oldukça pahalı gibi gözüküyor. Aylık 16,5, yıllık 165 ve tek seferlik ücreti de 649 İngiliz Sterlini. Aylık ücreti ödemekle uğraşmak istemeyenler için de tek seferlik ücret koyulmuş ve en büyük banknotun 50 Sterlin olduğu bir ülkede 649 İngiliz Sterlini oldukça pahalı. Bu sistemin amacı, kiracılardan ek gelir elde edilmesi. Yaklaşık 50 bin dolarlık bir araçta alıcı için mantıksız sistem olarak görülse de kiracılardan, devasa ek gelir elde edilmesi düşünülüyor.

Otomobil üreticileri, sürekli kendilerine yeni gelir kapıları arıyor ve yazılım kontrollü özelliklerle elde edeceği gelir kapılarını da kontrol altına almak istiyorlar. Müşterilere aracı satarlarken müşterinin araca tam sahip olmasını istemiyorlar ve gelir kapılarının sürekli devam etmesi için müşterilerine aracın tam hâlini satmak yerine kısıtlı özelliklerle satıyorlar ve müşteri, araca tam anlamıyla sahip olamıyor.

Volkswagen'ın bu adımı, diğer otomotiv üreticilerine ilham olabilir. Otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden birisi olan Volkswagen'ın yaptığı bu hareket, diğer otomotiv üreticilerinin de beygir gücü ve donanım özelliklerini parayla satmasına sebep olabilir. Bir araba satın alıyorsunuz ve beygir gücünü, donanım özelliklerini sürekli ya da tek seferlik ödeyeceğiniz para karşılığında satın alıyorsunuz. Beygir gücü ve donanım özelliklerinin de ödemeye bağlı hâle gelmeye başladığının dikkat çekici örneklerinden birisi.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki fikir ve düşüncelerinizi, çekinmeden konu yorumlarından belirtebilirsiniz. Üreticilerin hiçbir zaman için gözü doymuyor ve kendilerine sürekli olarak ekstra gelir kapısı arıyorlar. Yeni düzen böyle maalesef. Önceden kullanılan her ürünün belli bir kalitesi vardı ancak son yıllardaki ürünlerin de kalitesi ciddi anlamda bozuldu. Kullanıcılara tek sefer ürün satılması yerine birden fazla ürün satabilecekleri şekilde sistemi ayarlıyorlar. Gidişat bunu gösteriyor.
Kaynak: motor1.com.

Abonelik olayının cılkı çıkmadı mı artık? Nerdeyse 10'dan fazla platformda aboneliğim var ve beni sıkmaya başladı artık bu durum. Tabii sahip olduğum bir aracı kısıtlamak bambaşka bir seviye, orası başka.

Son düzenleme:
@8271, çıktı da şirketler hâlinden memnun. Onların da savunucuları var. Geri adım atmazlar gibi görünüyor. Şirketler geri adım atsa da bu sefer de hükümetler el atacaktır tahminimce. A ya da B vergisi derler, arabanın motor gücünü kısıtlarlar.

Acaba Türkiye'ye getirirken vergi bu arabaya nasıl işler. Volkswagen vergiden kaçmak için beygir gücünü base modelde düşürüp ektrasını abonelikle sunarsa Türkiye bundan nasıl bir vergi alır.

@uyeadi, MTV kapsamında vergi alınır diye düşünüyorum.

YT Premium dışında herhangi bir aboneliğe ihtiyaç bile duymuyorum desem yeridir.

İfadeler: 143
Tüketici isyan bayrağını çekmediği sürece kârlarını maksimize etmeye devam edecekler.

İfadeler: 143
İşin garip tarafı da bunları savunanlar da var. Tüketicinin niye savunduğunu anlayamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…