Merhaba.
Herhangi bir şekilde VPN olmadığı halde tüm yasaklı web sitelerine girebiliyorum. Discord vs. her şey açılıyor. Baktığın zaman güzel bir şey ama oyunlarda ister istemez ping ve bazı sorunlara yol açabiliyor. Bunu tamamen kapatmak istiyorum. Modemde herhangi bir sorun göremedim, hatta Keenetic müşteri hizmetlerini aradım ve AnyDesk üzerinden bilgisayarıma bağlandılar bir sorun yok dediler.
Bu arada bu sorun 1 hafta öncesine kadar TurkNet kullanıyorken yoktu. Netspeed'e geçiş yaptığımdan beri böyle bir şeyle karşı karşıyayım. Müşteri hizmetleri de sorunu tam anlamıyla çözemedi bir ara bir düzeldi ama Wi-Fi üzerinden aynı şekilde sorun devam etti. Üstelik 1-2 saat geçmeden tekrardan aynı şekilde her şeye girmeye devam edebildim. @Recep Baltaş abi bu konuda yardımcı olabilir misin?
Abi eskiden böyle bir şey olmadığında hiç ping artışlarım vs. olmazdı ama bu durum değiştiğinden beri sık sık ping artışı gözlemiyorum.
Bunun yanı sıra dediğin gibi abi sorunun cevabını biliyorum gibi ama bir türlü çözüm bulamadım. Statik IP mi almam gerekiyor yoksa ISS'ye herhangi bir ayarı kapatmalarını mı söylemem gerekiyor?
Bu arada TurkNet kullanıyorken değerlerim Max 42 download, 12 upload şeklindeydi. Netspeed'e geçtiğimden iyi bir artış oldu ama bu bahsettiğim olay canımı çok sıkıyor.
DNS meselesi burası. DNS sayesinde girebiliyorsundur o yasaklı sitelere ve DNS oyunlardaki Ping'i etkilemez. Bazı servis sağlayıcıları oyunlar ile anlaşmalar yaparlar ve o oyunlardan gelen paket talepleri için olabilecek en yakın yönlendirme yöntemini kullanarak aradaki gecikmeyi önlemeye çalışırlar. Yeni servis sağlayıcında demek ki böyle bir yönlendirme yok ya da modem ile senin iletişiminde negatif anlamda bir değişiklik var.
VPN gecikme yapar çünkü almak - vermek istediğin paketler dünya alemi dolaşır, DNS sadece bir çevirici. VPN gibi yönlendirme yapmaz.
DNS sunucularını değiştirmek, bazı durumlarda "ping"i etkiliyormuş gibi görünebilir çünkü seçilen DNS sunucusu hizmetler için daha yakın veya daha uygun IP adresleri döndürebilir ya da alan adlarını daha hızlı çözümleyebilir. Ancak bu durum yalnızca ilk bağlantı kurulumu aşamasını etkiler, sürekli ping gecikmesinin kendisini etkilemez.
Bu durumda senin sorun daha çok ISS değişimi gibi.