VRAM ve hotspot sıcaklığı kaç olmalı?

seeraddar

Yetkin
Arkadaşlar, benim sıcaklıklara bazıları normal bazıları fazla diyor. Burada bundan anlayan epey insan var, yük altında ideal değerler nelerdir?

hotspot 97, VRAM 93. ASUS Dual modeli.

Kartın tam marka modeli nedir?
Hotspot 97 biraz yüksek ama bir sorun değil, VRAM sıcaklıkları ise limite yakın.
Ayrıca bu sıcaklıkları oyun esnasında mı alıyorsunuz yoksa FurMark gibi ciddi yük bindiren bir test esnasında mı?

RX7600. FurMark sırasında aldıklarım. Oyun da da pek fark yok 1-2 derece ya az ya fazla. Mesela ETS 2 de şehirdeyken 3200 RPM de bu değerler var.

Dosya Ekleri

• 20250429_173110_1sSWMDPo5C.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 67
RX7600. FurMark sırasında aldıklarım. Oyun da da pek fark yok 1-2 derece ya az ya fazla. Mesela ETS 2 de şehirdeyken 3200 RPM de bu değerler var.

Ayrıca bazı oyunlarda kart çöküyor. AMD yazılımı "ekran kartı zaman aşımına uğradı lütfen detayları bize bildirin" tarzı bir şeyler diyor.

Ayrıca bazı oyunlarda kart çöküyor. AMD yazılımı "ekran kartı zaman aşımına uğradı lütfen detayları bize bildirin" tarzı bir şeyler diyor.
Benim ekran kartında 110lara kadar çıkıyor.

Driver sorunu ddu ile sil ve ddu ayarlarından driver güncellemelerini kapat. Betasını indirdiğinden emin ol.

Formatı dene.
Ayrıca Intel driver Support ve MSI Center ile diğer güncellemeleri yapabilirsin.

Bilgisayaro formatladım, DDU ile sildim kurdum, tekrar DDU ile silip başka sürümleri kurdum, internette başka forumlarda denilenlerş denedim, forumlarda konu açtım, bir hiç. Zaten 1-2 aydır sadece YouTube'dan video açıyordum, oyun falan yoktu, haliyle çökme de yoktu. Dün ETS 2 oynamak istedim değerleri görüyorsunuz. 3000RPM için o değerlerin fazla olduğunu düşünüyorum, bir arkadaşın dediğine göre referans modeli bile bu kadar ısınmamış. 3000 RPM katlanılamaz derecede ses yapıyor, servis sıkıntı yok desede iade için THH başvurusu yaparım.

Denemeye değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…