Çözüldü VS Code ile klasöre erişemiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sxinar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 77
  • Etiketler Etiketler
    vs code
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sxinar

Yetkin
Makaleler
3
Merhaba. PHP projelerimi Linux'ta localhost üzerinde derlemek için Apache server kullanıyorum ve documentroot olarak /var/www/html yolunda yer alıyor. ben bunu Visual Studio Code ile açmak isteyince klasör gözükmüyor bile. ancak Code-OSS ile açmaya çalışınca klasörü görüyor ve "/run/user/1000/doc/" adresinde açılıyor. /var/www/html klasöründeki içerikleri de gösteriyor.

Neden böyle bir sorun yaşamış olabilirim?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet VS Code root ile baslatmam gerekiyor ve onu da beceremedim. Peki bir sorum daha var: Flatpak ile indirdim ancak Fedora'nin paketledigi değil duz flatpak central'den indirdik. Bu sorun yapar mı?

Kusura bakmayın yanlış yazdıysam.
@The Shorekeeper sizin akliniza başka bir cozum geliyor mu hocam?
Flatpak uygulamalarında bütün depolama izinleri verilmiyor; ayrıca vermek gerekiyor. Flatpak üzerinden Flatseal indirin ve dosyalara erişim izni verin. Mümkünse Flatpak pek kullanmasak daha iyi olur; paket yöneticinizde varsa birinci seçeneğiniz o olsun.
Tahminim /var/ klasoru root erisimi istiyor, VSCode root olarak baslatilmadigi surece oraya erisemez ve VSCode'u root olarak baslatmak da iyi bir fikir degil. PHP icin isler nasil gidiyor ya da daha iyi bir yontem var mi bilmiyorum ama kendi home klasorunuzde degisiklikler yaptikktan sonra kopyalamaniz daha iyi olur, ya da Apache server serve etmek icin klasor secme opsiyonu veriyorsa homedaki klasoru serve edin.

Tahminim /var/ klasoru root erisimi istiyor, VS Code root olarak baslatilmadigi surece oraya erisemez ve VS Code'u root olarak baslatmak da iyi bir fikir degil. PHP icin isler nasıl gidiyor ya da daha iyi bir yontem var mi bilmiyorum ama kendi Home klasorunuzde degisiklikler yaptikktan sonra kopyalamaniz daha iyi olur, ya da Apache server serve etmek icin klasor secme opsiyonu veriyorsa Home'daki klasoru serve edin.

Evet VS Code root ile baslatmam gerekiyor ve onu da beceremedim. Peki bir sorum daha var: Flatpak ile indirdim ancak Fedora'nin paketledigi değil duz flatpak central'den indirdik. Bu sorun yapar mı?

Flatpak uygulamalarında bütün depolama izinleri verilmiyor; ayrıca vermek gerekiyor. Flatpak üzerinden Flatseal indirin ve dosyalara erişim izni verin. Mümkünse Flatpak pek kullanmasak daha iyi olur; paket yöneticinizde varsa birinci seçeneğiniz o olsun.

Çözüm

Fedora'nin paketledigi Flatpakler surekli tartisiliyor zaten, OBS Studio, Fedora'nin OBS Flatpaki cok kotu oldugu icin dava acmakla tehdit etti mesela. Flathub'i kullanmaniz daha iyi olur.

Fedora'nin paketledigi Flatpakler surekli tartisiliyor zaten, OBS Studio, Fedora'nin OBS Flatpaki cok kotu oldugu icin dava acmakla tehdit etti mesela. Flathub'i kullanmaniz daha iyi olur.
Teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi yapayim o zaman.

Gerçi code oss da güzel onu da kullanabilirim.

Hemen deniyorum hocam. endeavourOS güzeldi de onun da paket yöneticisini kullanırken zorluk çekiyorum.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt