ahmetaga20

Gelişen
Merhaba,

Şu an da Windows kullanmaktayım ama Linux'a geçiş yapacağım. Şimdi hemen hemen çoğu dağıtım pencere sistemi olarak Wayland'a geçiş yapmış. Laptop kullanmaktayım ve 2 tane ekran kartım var. Sizce Wayland da bu 2 ekran kartı da çalışır mı?

Sistemim:
  • Intel i5-10210U
  • Intel UHD Graphics
  • NVIDIA MX130

Sürücüleri kurduktan sonra sorun olmaz, Nvidia'nın hala Wayland sorunları var ama sistemde dahili GPU olduğu için Wayland bu GPU'da çalışır sorun kalmaz, Intel ve AMD sürücüleri Wayland ile iyi anlaşıyor. Oyun kısmında Nvidia zorunlu olacağından sorun çıkartabilir diyecektim ancak ekran kartınız çok oyun oynamaya uygun bir kart değil zaten, eğer oynanmayacaksa Wayland işinizi görür.

Intel tarafı zaten destekliyor, NVIDIA tarafı da Maxwell olduğu için o da destekliyor. Ben de hibrit olarak Intel ve NVIDIA kullanıyorum, sorun yok. Ama tavsiyem Debian Sid ya da başka bir dağıtım kullanmanız.

Merhaba,

Şu an da Windows kullanmaktayım ama Linux'a geçiş yapacağım. Şimdi hemen hemen çoğu dağıtım pencere sistemi olarak Wayland'a geçiş yapmış. Laptop kullanmaktayım ve 2 tane ekran kartım var. Sizce Wayland da bu 2 ekran kartı da çalışır mı?

Sistemim:
  • Intel i5-10210U
  • Intel UHD Graphics
  • NVIDIA MX130
Nvidia yaparsa yapar da artik neredeyse hic olmuyor oyle seyler. Olur da sorun yasarsan xorg sessionlari hala kurulabiliyor.

Donanimin cok yeni degil. Ubuntu, Fedora ne versen calistirir muhtemelen.