WD Blue SN580 ile mavi ekran sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jordan23ev
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 45

jordan23ev

Üyecik
Selam.

Western Digital 1TB WD Blue SN580 NVMe M.2 SSD var ve kaç kere format attıysam başaramadım. Bayağı bir oyun yüklü. PC'de kullanıyorum. Windows 10 var. Oyunlar da o kadar performans isteyen oyunlar değil. Program olarak AutoCAD yüklü ama hep açık değil. Oyunlar olarak AOE, CS, Stumble Guys, Sonic Rumble gibi daha çok çocuğumun oynadığı Steam'in, Epic Games'in verdiği ücretsiz oyunlar. Makine bazen çok iyi gidiyor ama bazen bir başladı mı saatlerce hep mavi ekran veriyor. Tavsiyenizi denemedim ya da başka ne önerirsiniz? Ayrıca şunu da denedim; başka bir normal 5400 RPM'lik HDD'ye aynalarını yükledim, kurdum sorun yok, normal çalışıyor ama M.2 bağlı değil. Haricinde de her daim 1 SSD ve 3 tane HDD anakarta depolama amacıyla bağlı. Teşekkürler.

Minidump dosyası oluşuyor mu? Oluşuyorsa buraya yükle, inceleyen olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellemesini yaptınız mı? O diskin bir dönem sorunu vardı ama Windows 11 de oluyordu diye hatırlıyorum hatta ben en sonunda çıldırıp firmaya yolladım yenisi geleceğine 1 gün kala haberi ve düzeltmesi çıktı geleni hemen Update ettim sorunsuz kullanıyorum hala sonra bir Firmware daha aldı.
Sorun ise direk oyunlar çöküyordu açtıktan 2-3dk sonra disk yok oluyordu bildiğin sistem görmüyordu yeniden başlatınca görünüyordu ama bir işlem yaparsam test veya oyun açarsam 2-3 dk sonra çöküyordu.

Buradan SanDisk dashboard adlı programı indirin ve Firmware güncellemesini yapın. Bir de disk te bir sorun var mı diye crsytaldisk info programını indirip oradan disk sağlığına bakın. CrystalDiskMark ile de hız testi vs. yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…