Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xwa

Yetkin
Merhaba,

Yakın bir zamanda taşındım. Yakınımda bir kütüphane var ve şu an onun internetini kullanıyorum. 1-2 hafta idare etmesi için izin istedim ve yavaş da olsa kullanabiliyorum. Fakat Discord, Steam gibi platformlara erişimim kısıtlanmış durumda. Bazı sitelere girdiğimde “FortiGuard engeli” yazdığını gördüm, sanırım sorun bununla bağlantılı.

VPN vb. yöntemleri denedim fakat bağlanmayı reddediyor. Bunun bir çözümü var mıdır?

Denediklerim: ProtonVPN, WARP, GoodbyeDPI.

Çözüm
ProtonVPN'de ayarlara girin. Öncelikle OpenVPN TCP bağlantı tipini seçip yeniden bağlanmayı deneyin. İşe yaramazsa yine ayarlara gidin ve "Stealth" bağlantı tipini seçip yeniden bağlanmayı deneyin. Ayrıca NordVPN'in işe yaradığını söyleyenler var FortiGuard'a karşı.
ProtonVPN'de ayarlara girin. Öncelikle OpenVPN TCP bağlantı tipini seçip yeniden bağlanmayı deneyin. İşe yaramazsa yine ayarlara gidin ve "Stealth" bağlantı tipini seçip yeniden bağlanmayı deneyin. Ayrıca NordVPN'in işe yaradığını söyleyenler var FortiGuard'a karşı.

Çözüm
Merhaba,

Yakın bir sürede taşındım, yakınımda bir kütüphane var ve onun internetini kullanıyorum. 1 veya 2 hafta idare etmesi için izin istedim ve yavaşta olsa kullanıyorum.
Fakat discord, steam gibi yerlere erişimim kısıtlanmış durumda, bazı sitelere girdiğimde FortiGuard engeli yazdığını gördüm. Bununla bağlantılı olduğunu düşünüyorum.
VPN vb. denedim fakat bağlanmayı reddetti. Çözümü var mıdır bunun?
Denediklerim: ProtonVPN, WARP, goodbyeDPI
Güvenlik duvarıdır o yüzden VPN çalışmaz.. VPN aktarılan bilgilerini de engeller.

İşe yaramazsa yine ayarlara gidin ve "Stealth" bağlantı tipini seçip yeniden bağlanmayı deneyin.
Güncelleme: Epey yavaş bir şekilde de olsa bağlandı, OpenVPN TCP daha da yavaşlattı interneti, Stealth'ı denedim işe yaradı ve çok yavaşlamış değil. Çözüm olarak işaretlenebilir.