Web siteme forum eklemeli miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oltran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 94
  • Etiketler Etiketler
    forum web

Oltran

Üstün
Makaleler
11
Selam,

Sorum başlıktaki gibi. Şu an disk alanım Maximum 3GB.

Mantıklı olur mu sizce? Bu arada sitemde bloglar da var şu an. Onu da ek olarak söylemiş olayım.

Çok ziyaret edilen bir site değil zira popüler konum 97 görüntülenmeye sahip. Bir süredir de girdi atmıyorum, aklıma konu gelmiyor. Bu yapacağım şey siteyi aktifleştirir belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, aktifliği belirli bir düzeyde olmayan foruma kimse üye olmayacaktır. Yama yapan ve yorum bekleyen forumlarda bile aktiflik yerlerlerde geziyor. Eskiden beri kişiler üzerinden dönen forumlar dışında, yeni dönemde forum açmak tamamen hata. Oyunlar vb. Discord ile oyuncular ile iletşime geçiyor. Siz de yazı yazıyorsanız, kullanıcılar ile en ideal iletişme geçme Disqus olacaktır.

Şu an ben şahsen en aktif forumun Techolay olduğunu düşünüyorum. Technopat’ta açtığım neredeyse konu dışı kategorisi dışında hiç bir konu cevap görmüyor. Az üye olsada en azından insanlar bilgili Techolay’da. Bence açmayın, gereksiz. Kimse gitmez. Şu an da Technopat bile aktif değilken tutmaz. Bir forum vardı Techolay’daki tüm konuları kopyalıyordu otomatik sistem yapmıştı

Son düzenleyen: Moderatör:

Yani forum için bir kitle gerekiyor şu an düzenli okurlarınız yoksa gereksiz.

Tavsiyem blogun belli bir ivme kazandıktan sonra topluluk oluşturma sürecine girmen. Ancak bunu forum yerine Discord gibi platformlar üzerinden yapman senin için daha avantajlı olacaktır. Çünkü forumlar SEO çalışmalarıyla sürekli ilgilenmeyi, düzenli olarak yeni konular açmayı ve aktif kalmayı gerektirir. Bu da senin iş yükünü ciddi şekilde artırır. Ayrıca günümüzde foruma üye çekmek gerçekten zor. Eskiden ücretsiz hosting ve ücretsiz domain (.net.tc, .com.nu) gibi domainlerle forum kurduğumuzda bile 100 aktif üyeye ulaşmak mümkündü. Şimdi ise ne kadar para harcarsan harca istersen her şeyin en iyisini al, aynı ilgiyi toplamak neredeyse imkansız hale geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…