Tarayıcılar genel internet kullanımına göre indirme hızlarını sınırlar. Yani Steam, Torrent uygulamaları vb. gibi son hızda indirmeni sağlayıp, diğer internet kullanan uygulamaları felç etmez. Felç etsin tüm hızımı kullansın diyorsan indirme yöneticileri kullanabilirsin.
İndirdiğin sunucu dışında genel hızı artırmak istersen IDM öneririm. Ömür boyu lisansı 690 ₺ satılıyor.
internet download manager ömür boyu serial lisansınızı havale/eft veya kredi kartıyla satın alabilirsiniz
www.internetdownloadmanager.com.tr
IDM sunucudan tam verim alman için oluşturulmuş bir indirme yöneticisi. İndirmelerde bir sorun yaşarsan(sunucu kaynaklı, elektrik veya internet gitmesi gibi) kaldığın yerden devam etmeni sağlıyor. İndirmeleri dosyalara bölerek, indirilenler klasöründeki karmaşayı azaltıyor. Video vb. indirmeni sağlıyor.
Ücretsiz alternatifleri de var. Ama çoğu zaman IDM kadar iyi çalışmıyorlar. Şu anlık bütçen yok diyorsan da FDM en iyi alternatifi diye biliyorum.
Use Free Download Manager to download movies, torrents and other files at top speed!
www.freedownloadmanager.org
Ama sonuçta sunucu kötüyse, bu programlarda bir şey yapamaz.
Atıyorum indirdiğin uygulama vb. sunucusu çok para kazanamıyor. Bu yüzden genelde 100 KB veya 1000 KB gibi sınırlar eklerler. Mesela MyAbandonware eski oyunları indiriyorum. IDM kullanmama rağmen sunucuları 1000 KB ile sınırlı. Hem destek olayım, hem de indirme hızım artsın diye bu arkadaşa buymeacoffee üzerinden aylık 3 $ atıyorum. Üyeliğe özel 3000-5000 KB hız veren sunucudan indirme sağlıyor. Siteler bu tarz şeyler de yapabiliyor.
Database of 33260 abandonware games free. One of the most complete video games museum. Take a trip down Memory Lane now! Warning: whole weekends can be lost.
www.myabandonware.com
Eğer o siteyi çok kullanıyorsanız ve bütçenize uygun geliyorsa, bu yöntemi de kullanabilirsiniz. Veya aynı uygulama vb. başka indirebildiğiniz siteleri de tercih edebilirsiniz.