Rehber WebOS İşletim Sistemli TV için Rootsuz Homebrew Kurulumu

Utku92

Başarılı
Öncelikle LG'nin WebOS'lu yeni TV'sini aldım. Fakat bazı uygulamaların eksikliği yüzünden araştırmalara giriştim. Root olayı eski WebOS'lu LG TV'lerde bir siteden tek tıkla oluyordu. Yeni nesilde tarayıcıdan denediğimde olmadı. Zaten yanlış bir olayda garanti dışı kalma durumu vardı. Yeni nesil televizyonda rootsuz olarak yapılan bir yol varmış. Bunu yaptığınızda mağazada olmayan programları kurabiliyorsunuz. Hatta daha çok kurma isteğim YouTube reklamsız versiyonu içindi. Ek olarak homebrew listesi şu şekilde:

149569503-c9e13f40-ec44-43f0-b330-94a8a26081e5.webp

hbchannel.d64b8ce7.webp

Tabii bana 4 tane uygulama yetti. YouTube, kodi, Steam Link bir de en güzeli moonlight. Daha sonra moonlight için ayrı rehber yapacağım.
Şimdilik yapmamız gerekenler tvmizde mağazadan arama kısmına developer mode yazıp indiriyoruz.
Önemli not: Kablo ya da Wi-Fi ile hangisi ile bağlanacaksanız onun IP'si girilecek. Simgesi şu şekilde:

lg-interface.webp

Bundan sonraki işlem için bilgisayar olması gerekiyor.
Uygulama indikten sonra açıyoruz ve karşımıza böyle bir menü geliyor.

LG-C2-Developer-Mode-App-scaled.webp

Burada önemli olanlar dev mode status ve key Server'ın açık olması. Kullanacağımız kısım Wi-Fi içinse Wireless olan IP adresi alacağız eğer lan kablosu ile bağlıysa wired olan IP adresi kullanacağız.
Şimdi televizyona erişebilmemiz için GitHub'dan bu yazılımı uygun olanı indirip bilgisayarımıza kuracağız. Ben alfa sürümünü en güncel olanı ile yaptım sıkıntı yaşamadım.
Buradan : Releases · webosbrew/dev-manager-desktop. V1.99.3 olan device Manager programını indiriyoruz. Bulamadıysanız assets kısmına tıklayınca çıkıyor. Hangi işletim sistemini kullanıyorsanız uygun olanı indirin.
Kurulum yaptıktan sonra programı çalıştırdığımızda böyle bir ekran gelecek.

Ekran görüntüsü 2024-07-07 131558.webp

İlki seçili olarak ileri diyoruz.

Ekran görüntüsü 2024-07-07 131645.webp

Kutucukların hepsini seçip ileri diyoruz. Sonrasında böyle bir ekran gelecek.

Ekran görüntüsü 2024-07-07 131736.webp

Device name o şekilde kalabilir çok önemi yok. Bizim için önemli olan address kısmı. İşte buraya TVdeki IP adresini gireceğiz hangisi ile bağlanmak istediyseniz o IP adresi giriliyor wired veya Wi-Fi.
Authentication olan yere de passphrase olan kodu giriyoruz. Ve bağlanma gerçekleşecek.
Ardından programdan istediğiniz programı kurabilirsiniz. İlk olarak homebrew channel ve Update olanı kurmanızı öneririm. TV'den de indirme yapabilmeniz için.

Gelelim en önemli nota! Çoklu ünlem koyuyorum daha iyi anlaşılması için.
Root yapılmadığı için hangi uygulamaları kurmak istiyorsanız kurun çünkü homebrew bazen bozulabiliyor ve programlar kurulmayabiliyor. Hatta device Manager programı TV ile bağlantı kuramama durumu oluyor. Bunun için de yapmanız gereken şey ayarlar/destek/kullanıcı sözleşmeleri buradaki tikleri kaldırıp TV'yi yeniden başlatıp tekrar homebrew girdiğinizde izinleri tekrar aldığınızda problem çözülecektir. Herkese iyi seyirler dilerim. Bu rehberi beğenirseniz sevinirim. Yabancı forumlarda binlerce dolar ile yapıldığı gözüküyor. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt