Bu antivirüs'ü zamanında denemiştim. Bazen tarama yaparken ve real time protection'un virüs algıladığı şeyleri silerken sisteme bsod yediriyordu. Kesinlikle önermiyorum bunun yerine Windows Defender kullanın daha iyi yani.
Webroot'un diğerlerinden farkı iş yükünün çoğunu cloud'a yükleyerek çalışması. Boyutu bu yüzden küçücük. Eski sistemlerde kullanılabilecek, sistemi yormayan bir ürün. Webroot'un esas alanı web güvenliği, rakiplerine kıyasla bu alanda ön plana çıkıyor ve istihbaratı güzel. Sisteminizde stabil çalışıp çalışmayacağını ancak deneyerek anlayabilirsiniz.
Bu antivirüs'ü zamanında denemiştim. Bazen tarama yaparken ve real time Protection'un virüs algıladığı şeyleri silerken sisteme BSoD yediriyordu. Kesinlikle önermiyorum bunun yerine Windows Defender kullanın daha iyi yani.
Ben defendera tarama bile yaptırmıyorum. Keyfi ne zaman isterse buluyor virüsü. Defender'i bile silmek üzereyim sadece oyun amaçlı 2.nesil işlemcili bir PC'den bir şey beklemesinler zaten Bitcoin için bile fosil ekran kartım HD 6570
Ben defendera tarama bile yaptırmıyorum. Keyfi ne zaman isterse buluyor virüsü. Defender'i bile silmek üzereyim sadece oyun amaçlı 2.nesil işlemcili bir PC'den bir şey beklemesinler zaten Bitcoin için bile fosil ekran kartım HD 6570
Defender'ın en büyük sıkıntısı bir şekilde kapatsanız açamıyorsunuz, açsanız kapatamıyorsunuz. Yönetimini düzgün yapamıyorsunuz. Ayriyeten saldırganlar da genelde Defender'ı atlatacak şekilde yazılımlarını dizayn ediyorlar, burada kurcalamaya karşı koruma da patlıyor.
Defender'ın en büyük sıkıntısı bir şekilde kapatsanız açamıyorsunuz, açsanız kapatamıyorsunuz. Yönetimini düzgün yapamıyorsunuz. Ayrıyeten saldırganlar da genelde Defender'ı atlatacak şekilde yazılımlarını dizayn ediyorlar, burada kurcalamaya karşı koruma da patlıyor.
Sorsanız başka biriside Defender sürekli geliştiği için Defender en iyi antivirüs diyor. En iyisi kimseye inanmayıp tamamiyle değiştirilmiş kendi Windows isonuzu yaratmak. Hayal etsenize boşu boşuna uydur kaydır mesela hiç kullanmadığım Skype'ı olmayan, Office 365 olmayan (Office 2019 kullanıyorum.) Tamamen temizlenmiş bir sürüm. Ama ne mümkün bunu yapmak.
Neyse fosil ekran kartlarımızla bize iyi eğlenceler: D.
Ben zamanında laptopum için 1 yıllık alıp 1 yıl boyunca kullandım. Laptopum kötü diye hafif bir şeyler arıyordum. Gerçekten varlığını hiç hissettirmeyen hafif bir program. Hiç mavi ekran da yemedim. Herhangi bir problemle karşılaşmadım. Nazikçe uyarılarını yapar, uygun gördüğünü silerdi. Ben Laptoplara tavsiye ederim açıkçası. WinDefender daha iyi falan da değil, gerçek zamanlı korumada yapılan testleri var youtube'da bakabilirsiniz. Hiç olmamasından iyidir bence.
Şu an 6 aydır falan Bitdefender kullanıyorum, yani çok iyi AV de yer yer sinir etmiyor değil, bazen bir siteyi şüpheli buluyor mesela bir hosting'in Cpaneline girmeye çalışıyorum ne yaparsan yap giremiyorsun, istisnalar listesine falan koymuşsun URL'yi bana mısın demiyor girdirmiyor bozuk resmen. Bunun dışında çok ağır AV, laptoplara kötü CPU'su olanlara falan yakınından geçmesini önermem.