WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124) mavi ekran hatası

Yer
İstanbul
Sistem arkada Steam üzerinden CS2 güncelliyordu. Bu sırada Chrome'a girdiğimde bu hatanın Mavi Ekranını verdi sistem. Daha sonra kendi Yeniden Başlattı ve BIOS'a attı. BIOS'tan çıkıp Windows'a girmek istediğimde yine BIOS'a attı ve Anakart üzerinde Boot ışığı yanık bekliyordu. En son çare olarak Kasa üzerindeki tuşa basılı tutarak Sistemi kapatıp tekrar açtım son çare olarak. Normal olarak açıldı ama bunu neden yapmış olabilir.

Adrenalin 24.8.1 yüklü ve daha 4 gün önce Format attım sisteme. Bi de acaba bu sürüm Smart Acces Memory ile beraber sorun mu çıkartıyor da bu hatayı vermiş olabilir acaba sistem?

Ayarlar aynı gibi, fakat 30 saniye yazıyor bendeki kısımda.

Eki Görüntüle 102590

Bir de şuraya bakalım.

Hocam olay görüntüleyicisinde paylaşabileceğim hiçbir şey yok. Bende anlamadım bu sorunu. Sistemi bu hatayı verdikten sonra yeniden başlattım ve normal olarak açıldı. DISM komutlarını teker teker uygulamak yararlı olur mu? Biraz önce SFC tarama sonucu temiz çıktı.

Birazcık Ekran Kartı sürücüsünden de şüpheleniyorum. @bicy siz ne önerirsiniz hocam?

Önerebileceğim tek şey SFC ve DISM komutlarına onarım değil tarama komutları olarak bakmanı istemek olacaktır. Bu komutlar sistemi tarayarak bir günlük oluştururlar ve biz o günlükten yararlanırız. Şu an aldığın hata için bu komutları kullanmanın bir faydası olacağını sanmıyorum. Ekran kartı sürücüsünden de şüpheleniyorsan tabii ki sürücüyü değiştirebilirsin. Bu benim tamamen görerek yaptığım bir öneri olmadığı için bir garantisini de sunamıyorum. Sana tavsiyem sistemi gözleme alman olacaktır, bu konu bugün kapanmayacak ve hata tekrarlarsa gelip tekrar buraya yazacaksın. Tekrarlamayacağını umalım şimdilik.

Son bir şey sorayım, şöyle ekranın sol üst köşesinde bazen değerler çıkar. Var mı öyle bir şey?
SFC ve DISM yazılımsal sorunları -varsa- çözmeye yönelik komutlar, WHEA hatası tamamen donanımsal.

Tek tahminim, BOOT LED'de takılı kalmasını referans alacak olursak, disk kaynaklı gibi görünüyor.

Minidump olmadan kesin bir şey söylemek çok zor.

Evet M.2 SSD gözükmüyordu BIOS'tan kontrol ettiğimde. Bu sebeple hem Windows'a giremedim, hem de BOOT ışığı bu sebeple yandı sanırım. Yani SSD'nin sağlığınada baktım problemide yoktu ama, ben bir şey anlayamadım bu işten. Acaba bu SSD'nin Firmware güncellemesi var mıdır ki? Modeli XPG Spectrix S40G 256G. @bicy hocam bunun güncellemesi var mıdır nette falan?

XPG'nin ürünlerinin hiç kaliteli olanına rastlamadım. Keşke Kingston KC serisi, Renegade falan alsaydın.

Ekranın sol üstündeki dump dosyasının arg1-2-3-4 parametrelerinin olması ya da olmaması NRM yani. WHEA hatası MS'e göre donanım hatası olsa da her zaman öyle değil ve bunu ben bu forumlarda da çok kez gördüm. EA'nın ya da xvdd ya da McAfee'nin ya da Güvenlik uygulamalarının bu hataya sebep olduğunu falan da görmüştüm. Bunları gördükçe MS'nin rehberlerinin ne kadar güncelliğini yitirdiğini de anlıyorsun. Bu konuya ilk yorumda yazdığım gibi: Bir dump oluşmaması disk kaynaklı da oluyor. Dump oluşturma ayarında aksi olarak düşündüğün şey aslında olması gereken ayar. 30 saniye Windows'un default ayarıdır.

Adata'nın disk tool programına bakabilirsin Firmware için de. Sen ne kadar sorsan da biz sana hep -ebilirsin -abilirsin olarak cevap vereceğiz çünkü kesin cevap vermemizin bir yolu yok. Bizim tam olarak umduğumuz şeyler bir sonraki hatayı beklemek ya da bir sonraki hatanın olmamasını beklemekten ibaret

Bu arada Firmware Update'in işe yaradığını gördüğüm tek WHEA hatası bu konudaki arkadaşa nasip olmuştu. DISM ve SFC komutlarının oluşturduğu günlükler -Yani, sistemdeki corrupted durumları açıklayıcı bir şekilde yazdıkları günlükler- genelde Windows içi Update hataları, Language hataları gibi durumlarda işe yarıyorlar. Bir çözümden ziyade bizim bir çözüm sunmak için kullandığımız notepad girdilerinin kullanan uygulamalar ile beraber işe yararlar.

Merhaba hocam, aynı sorunu aynı ürünün 1TB versiyonunda yaşadım. @bicy de yardım etti. Sorun bu diskten kaynaklı bugün garantiden döndü ve para iadesi yapıldı. Bende de disk sorunluydu. Telefonda fark etmemişim zaten başka bir cevap vermişim, ama bugün kesin olarak doğruladım bu S40G modeli sorunlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…