Çözüldü "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DexterM0RGAN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 464
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DexterM0RGAN

Uzman
Merhaba. Yıllardır sorunsuz kullandığım bilgisayarım bugün kendi kendine acilmamaya başladı. Windows hiç açılmadan "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" hatası alıyorum. Hiçbir şekilde onarım olmadığı için ben de mecburen temiz Windows kurulumu yapmak istedim. Rufus ile temiz bir kurulum flashi hazırladım. Daha sonra Windows kurulum ekranına geldiğimde kurulum ekranında M.2 SSD olan diskimin hiçbir şekilde gözükmediğini fark ettim. BIOS üzerinden M.2 SSD ile normal SSD gözüküyor. Fakat kurtarma kısmında komut listesinde de diskleri listelediğimde M.2 SSD ne yazık ki gözükmüyor. Dosyalarımı kurtarmaktan geçtim normal bir Windows kurulumu dahi yapamaz hale geldim.

BIOS'umun görseli ektedir. BIOS'un ayarlarını sıfırladım, BIOS'u en güncel haline güncelledim. Birçok denemede bulundum ama hiçbir şekilde sorunu çözemedim. Tüm gün bununla uğraştım halen de uğraşıyorum. Bir ara kendi kendine Windows kurulum ekranında M.2 SSD'i gördü. Bunu görünce umutlanıp kurulumdan çıkıp onarma seçeneklerinden başlangıç onar dedim. Yine sorunum çözülmedi ve artık M.2 SSD Windows kurulum yerinde bir daha çıkmaz oldu.

M.2 SSD bozuk mu değil mi onu da anlayamadım. Farklı bir PC veya farklı bir M.2 SSD ne yazık ki elimde mevcut değil. Önerilerinizi bekliyorum. Belki de benim hatamdır ve BIOS'ta bir şeyleri gözden kaçırıyorumdur.

@Recep Baltaş hocam müsait zamanınızda tavsiye verebilirseniz beni çok mutlu edersiniz.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu hata 0x124 WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR genelde ya işlemci, ya anakart, ya da güç kaynağı arızasından meydana geliyor. Özetle bir donanım sorunu olduğu aşikar.

M2'yi söküp Samsung EVO'ya kurulum yapmayı denedin mi? M2 bozuktur belki. BIOS'ta görünmesi seni aldatmasın.
Bu hata 0x124 WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR genelde ya işlemci, ya anakart, ya da güç kaynağı arızasından meydana geliyor. Özetle bir donanım sorunu olduğu aşikar.

M2'yi söküp Samsung EVO'ya kurulum yapmayı denedin mi? M2 bozuktur belki. BIOS'ta görünmesi seni aldatmasın.

Çözüm

İşlemci arızasına benziyor.

Onu denemedim hocam çünkü M2 SSD'de Windows Samsung Evo'da kişisel dosyalarım bulunuyor ve Samsung Diski neredeyse full dolu. Samsung diskine format atmam mümkün değil depremde kaybettiğim annem ve kardeşimin resimleri var içinde. M2 SSD'nin bozuk olduğunu doğruyalabilirsek pazartesi hızlı bir şekilde yenisini alabilirim ancak.

M2'nin bozuk olduğuna emin olmamız için başka bir disk denemek şart.

Madem öyle, tavsiyem arızayı çözene kadar Samsung'un kablolarını çıkarmak.

Başın sağolsun bu arada, Allah rahmet eylesin.

İşlemci arızasına benziyor.

Bilemedim olabilir ama Samsung'un Windows kurulum ekranında gözükmesi de kafamı karıştırıyor.

M.2'nin bozuk olduğuna emin olmamız için başka bir disk denemek şart.

Madem öyle, tavsiyem arızayı çözene kadar Samsung'un kablolarını çıkarmak.

Başın sağ olsun bu arada, Allah rahmet eylesin.

Teşekkür ederim hocam Samsung'un data kablosunu çıkardım. Sanırım pazartesi bir tane M.2 SSD almam gerekecek anlamak için.

M.2 SSD'de sorun olduğu kesin olsaydı içim rahatlardı en azından. Peki BIOS ayarlarında bir şeyler atlama ihimalim üzerine önerdiğiniz BIOS ayarı var mıdır? UEFI moduna alıyorum. CSM kapatıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel sistem olsa VMD ayarı diyecektim.

CSM'le alakası yok zaten diskin görünüp görünmemesinin. Sadece boot zorunu yaşarsın, LEGACY sistem kuruludur mesela, sen CSM kapatmışsındır dolayısıyla o diski boot menu'de görüp boot ettiremezsin gibi.

@Recep Baltaş hocam düşündürücü atmışsınız, sayenizde ben de düşünüyorum şu an. Acaba bir yerde hata mı ettim diye kendimi sorguluyorum. Sağolun.

Anladım hocam PC'yi ilk aldığımda 2020 zamanı Rufus ile UEFI Windows 10 kurulumu yapmıştım. O şekilde kullanıyordum bugüne kadar. Sanıyorum tek seçenek yeni M.2 SSD alıp denemek. Şu an için PC'yi açtığımda da BIOS'a atıyor direkt. Başka bir olay yaşanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
M2 takılı kalsın, Samsung'u çıkarmıştın zaten, format diskini de tak, sanki format atacakmışsın gibi disklerin listelendiği yere kadar gel, açık bırak bekle öylece bakalım hata çıkacak mı?

M2 takılı kalsın, Samsung'u çıkarmıştın zaten, format diskini de tak, sanki format atacakmışsın gibi disklerin listelendiği yere kadar gel, açık bırak bekle öylece bakalım hata çıkacak mı?
O şekilde bomboş bir ekran var. Disk kısımlarından hiçbir disk çıkmıyor. Hiçbir sürücü bulunamadı hatası veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…