Merhaba arkadaşlar,

Şu anda kullandığım modemde internetim 3 tane diş çekmesine rağmen dönüyor videolar vs. Bu soruna nasıl bir çözüm bulabilirim?

Ayrıca Wi-Fi 7 router almak istiyorum. Sorum şu: Wi-Fi 6 ile Wi-Fi 7 arasındaki kapsama alanı, menzil farkı var mı? Wi-Fi 7 olunca menzil genişler mi?

Wi-Fi 7 alinca menzil oyle ucup kacmaz, beklentin o yondeyse hayal kirikligi olur. Yasal sinirlar geregi verici gucleri standart oldugu icin kapsama alani Wi-Fi 6 ile hemen hemen ayni kalir. Hatta Wi-Fi 7 ile gelen 6 GHz frekansi duvar arkasina gecmekte 5 GHz'den bile daha zayif kaliyor. Wi-Fi 7 menzil artirmaktan ziyade yuksek bant genisligi, cok dusuk gecikme ve baglanti kararliligi odakli bir teknoloji. Sinyal uc dis cekmesine ragmen videonun donmasi genelde paket kaybindan veya kanal kirliliginden kaynaklanir. Muhtemelen su an 2.4 GHz bandindasin ve komsularin aglariyla cakisma yasiyorsun ya da servis saglayicinin verdigi modem yuk altinda tikanip kaliyor. Cozum icin modem arayuzunden 5 GHz bandini ayirip sadece oraya baglanmayi ve Wi-Fi kanalini bos bir degere sabitlemeyi deneyebilirsin. Eger evin buyukse tek basina cok pahali bir Wi-Fi 7 router almak yerine uygun fiyatli Wi-Fi 6 destekli bir mesh sistemi kurmak kapsama sorununu kokten cozer. Zaten telefonun veya bilgisayarin Wi-Fi 7 desteklemiyorsa o router'in nimetlerinden de faydalanamazsin.

Wi-Fi 7 alinca menzil oyle ucup kacmaz, beklentin o yondeyse hayal kirikligi olur. Yasal sinirlar geregi verici gucleri standart oldugu icin kapsama alani Wi-Fi 6 ile hemen hemen ayni kalir. Hatta Wi-Fi 7 ile gelen 6 GHz frekansi duvar arkasina gecmekte 5 GHz'den bile daha zayif kaliyor. Wi-Fi 7 menzil artirmaktan ziyade yuksek bant genisligi, cok dusuk gecikme ve baglanti kararliligi odakli bir teknoloji. Sinyal uc dis cekmesine ragmen videonun donmasi genelde paket kaybindan veya kanal kirliliginden kaynaklanir. Muhtemelen su an 2.4 GHz bandindasin ve komsularin aglariyla cakisma yasiyorsun ya da servis saglayicinin verdigi modem yuk altinda tikanip kaliyor. Cozum icin modem arayuzunden 5 GHz bandini ayirip sadece oraya baglanmayi ve Wi-Fi kanalini bos bir degere sabitlemeyi deneyebilirsin. Eger evin buyukse tek basina cok pahali bir Wi-Fi 7 router almak yerine uygun fiyatli Wi-Fi 6 destekli bir mesh sistemi kurmak kapsama sorununu kokten cozer. Zaten telefonun veya bilgisayarin Wi-Fi 7 desteklemiyorsa o router'in nimetlerinden de faydalanamazsin.
Anladım hocam çok teşekkür ederim uzun yazınızdan dolayı :) bendeki modem bu VANTİVA EGA225CTRN3 bunda sorun var herhalde tam bilmiyorum

Vantiva'yı ben de kullanıyorum. Kablosuzda kötü bir router. Access Point modunda kullanıyorum.

Aynen öyle aşırı kötü bir modem Ethernet kablosu ile bağlayınca hiçbir sorun yok ama telefondan kullandığım Wi-Fi performansı leş gibi oluyor bunun için router değiştireceğim öneriniz var mıdır? Benim aklımda 2 tane var bu mu daha iyi ASUS RT-BE3600E mi TP-Link Archer BE230 mi?

Aynen öyle aşırı kötü bir modem Ethernet kablosu ile bağlayınca hiçbir sorun yok ama telefondan kullandığım Wi-Fi performansı leş gibi oluyor bunun için router değiştireceğim öneriniz var mıdır? Benim aklımda 2 tane var bu mu daha iyi ASUS RT-BE3600E mi TP-Link Archer BE230 mi?
TP-Link AX73 kullanıyorum. Dört yıldır sorunsuz çalışıyor. Benim duvarlarda ethernet prizi var her odada. Arka tarafa ONT'ye TP-Link bağladım. Evin diğer ucuna da TP-Link'ten Vantiva'ya bağladım. Vantivada DHCP kapatıp Access Point moduna aldım. Her yerde Wifi çekiyor. Vantivadan 500Mbps alıyorum. Şu an sorun yok. Asus daha iyi attığın cihazlarda.

TP-Link AX73 kullanıyorum. Dört yıldır sorunsuz çalışıyor. Benim duvarlarda Ethernet prizi var her odada. Arka tarafa ONT'ye TP-Link bağladım. Evin diğer ucuna da TP-Link'ten Vantiva'ya bağladım. Vantivada DHCP kapatıp Access Point moduna aldım. Her yerde Wi-Fi çekiyor. Vantivadan 500Mbps alıyorum. Şu an sorun yok. ASUS daha iyi attığın cihazlarda.

Şimdi karar değiştirdim de bu ikisine geçtim hangisi daha iyi olur acaba Keenetic TİTAN KN-1812 mi ASUS RT-BE90U mu?